Wij hebben een gemakkelijk aankliksysteem ontwikkeld waarmee u de diagnoses van uw patiënten kunt vastleggen. In samenwerking met de GGG is dit in een aantal praktijken uitgebreid getest. Uitgaande van het orgaansysteem en de anatomische locatie van het probleem, kan de diagnose zover als mogelijk worden aangeklikt in slechts enkele seconden. Ook het ras kan worden aangeklikt via een complete lijst die samen met de Raad van Beheer is opgesteld. Het is niet nodig de einddiagnose altijd te maken. U klikt niet verder dan u kunt komen.

Hier ziet u geïllustreerd hoe het werkt in Viva 3.0 van Corilus:

Corilus heeft een testmodule opengesteld waarmee u alvast kunt oefenen met PETscan in Viva 3.0.

Hier ziet u geïllustreerd hoe het werkt in Vetsware:

Omdat honderden praktijken met PETscan werken, kunnen epidemiologische gegevens grootschalig worden geanalyseerd vanuit de centrale PETscan database. Als een orgaansysteem of ziekte vaker wordt gemeld bij een bepaald ras dan bij kruisingen, weten wij dat het om een erfelijke aanleg gaat. Zulke meldingen worden verder geanalyseerd in de PETscan database en specialistische databases (b.v. UKG, VPDC, Gezondheidsdienst). Deze objectieve data maken het mogelijk vast te stellen welke ziekten per ras in Nederland belangrijk zijn en bestreden moeten worden. De resultaten krijgt u als deelnemende praktijk als feedback terug. Zie ook onder: Wat heeft uw praktijk er zelf aan?

Om goede vergelijkingen te kunnen maken is het belangrijk dat niet alleen de diagnose, maar ook het ras altijd op dezelfde manier wordt vastgelegd. Alle in Nederland voorkomende rassen zijn in een aankliklijst met hun officiële benaming beschikbaar. U kunt het ras snel vinden in een zoekscherm waarin u met enkele letters alle spaniëls vindt als u b.v. “spa” of “sp” invult. Met één klik ligt het ras daarna vast. Het registratiesysteem herkent daarna de naam in de het praktijksysteem en koppelt automatisch het juiste ras in de aankliklijst voor andere individuen.

Als u aan PETscan deelneemt, is het belangrijk dat u bij alle patiënten uw diagnose(s) aanklikt, en dit niet alleen bij patiënten doet die u zelf kiest. De kracht van het bijeenbrengen van data uit de praktijk is dat dit de enige bron is zonder vertekening van de feiten, maar dat werkt alleen als alle patiënten deelnemen. Het kost u per patiënt slechts enkele seconden en levert u ook direct voordelen op.