Dierdonorcodicil

Als uw huisdier is overleden kunt u er ook voor kiezen uw dier aan de faculteit af te staan in het kader van het Dierdonorcodicil. Daarbij worden overleden huisdieren, met toestemming van de eigenaar, ingezet voor practica bij de faculteit Diergeneeskunde.

Aangesloten dierenklinieken

In de regio Utrecht zijn diverse dierenklinieken aangesloten. U kunt een dierenkliniek in deze regio zoeken met dit handige landkaartje. Vanaf 1 juni 2015 is het mogelijk voor dierenklinieken zich aan te melden bij het dierdonorcodicil. Aanmelden is mogelijk in de volgende regio’s: Apeldoorn, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Dalfsen, Deventer, Epe, Haaksbergen, Heerde, Hellendoorn, Hof van Twente, Lochem, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Voorst, Wierden en Zutphen. Dierenklinieken kunnen zich aanmelden via een mail naar ddc@proefdiervrij.nl.

Vervoer van overleden dieren

Overleden huisdieren kunnen niet door hun eigenaren rechtstreeks worden aangeboden, dit gaat altijd via de deelnemende dierenartsen. Overleden dieren in regio Utrecht en Deventer worden door de faculteit Diergeneeskunde opgehaald. Overleden dieren uit andere regio's moeten zelf naar de faculteit Diergeneeskunde gebracht worden. Lees meer over het codicil op de site van Proefdiervrij

Staat uw dierenarts er niet bij? Laat dan uw eigen dierenarts contact opnemen met de faculteit (het juiste telefoonnummer is bij uw dierenarts bekend). Samen kunnen zij bepalen of uw dier aan de voorwaarden voldoet.