Sport en recreatie

Sportcentrum Olympos

Sportcentrum Olympos faciliteert een groot aantal binnen- en buitensporten. Kijk voor sportmedische zorg onder medische voorzieningen.

Sportfaciliteiten op Utrecht Science Park

De Universiteit Utrecht heeft in samenwerking met Olympos een aantal sportfaciliteiten op het Utrecht Science Park gerealiseerd. Zo zijn er een uitdagende bootcamplocatie, twee volleyveldjes, twee voetbalveldjes en een parcours voor 5 kilometer duurloop aangelegd. Sprintafstanden van 200 en 400 meter worden daar nog aan toegevoegd. Zie overzichtskaartje.

The Basket

Op het dak van grand café The Basket (hoek Heidelberglaan/Genèvelaan) bevindt zich een basketbalveld. Dit speelveld is vrij toegankelijk. Voor georganiseerd wedstrijdgebruik is vooraf toestemming vereist van de Directie Vastgoed en Campus, vcsecr@uu.nl.

Botanische Tuinen

Centraal in het Park aan de Hoofddijk bevinden zich de Botanische Tuinen van de universiteit. De tuinen zijn voor publiek geopend tussen 1 maart en 1 december en er zijn met regelmaat publiekactiviteiten.

Wandelpaden door weilanden

Vanaf de Limalaan is ter hoogte van de warmtekrachtcentrale door het weiland een struinpad (laarzenpad) aangelegd dat leidt naar de Rijnsoeverweg. Medewerkers, studenten en recreanten kunnen nu gemakkelijk via het Utrecht Science Park het mooie wandelgebied rond fort Rhijnauwen bereiken. Een rondje lopen kan via de Zandlaan. Aan het begin en einde van het pad zijn bruggetjes gemaakt. Het pad is niet toegankelijk met een rolstoel. Ook is er een struinpad aangelegd tussen de Cambridgelaan en Toulouselaan.

Vanaf de Hoofddijk is door de noordelijke weilanden een landbouwweg aangelegd die uitkomt op de Münsterlaan. Deze geasfalteerde weg kan ook door wandelaars en fietsers gebruikt worden en zorgt zo voor extra recreatiemogelijkheden.

Moestuinvereniging "De Uithovenier"

In het Park aan de Hoofddijk, Harvardlaan bevindt zich de moestuinvereniging "De Uithovenier" met een complex van 66 tuinen. De vereniging staat open voor studenten en medewerkers van UMC Utrecht, Universiteit en Hogeschool, maar kent op het moment een ledenstop/wachtlijst.

Recreatiezone / speelweide

Aan de Toulouselaan, achter de kinderdagverblijven, is een speelweide ingericht met een fraai uitzicht op de landgoederen van Rhijnauwen en Amelisweerd. Het terrein is vrij toegankelijk, ingericht met banken en wandelpad en wordt door de universiteit op gazonkwaliteit onderhouden.

Landgoed Oostbroek

Juist ten Oosten van het Utrecht Science Park bevindt zich het ecologisch waardevolle Landgoed Oostbroek, eigendom van het Utrechts Landschap, met o.a. 't Winkeltje van het Landschap.

Landgoed Rhijnauwen

Langoed Rhijnauwen, met daarin het Waterlinie fort Rijnauwen en het Hooge Bos is het dichtst bij het Utrecht Science Park gelegen gebied van de landgoederen Nieuw-Amelisweerd, Oud-Amelisweerd en Rhijnauwen in het Kromme Rijngebied. Deze landgoederen vormen de belangrijkste recreatieve voorziening van Utrecht.