Kunst en cultuur

Parnassos Cultuurcentrum

Parnassos biedt cursussen in verschillende kunstdisciplines, maakt eigen theaterproducties en orgnaiseert live-optredens en andere evenementen.

Website Parnassos Cultuurcentrum

Studium Generale

Podium voor lezing en debat waarin prominente wetenschappers en denkers uit alle vakgebieden, samen met het publiek, in discussie gaan over wetenschap en maatschappij.

Website Studium Generale

Botanische Tuinen

De Utrechtse Botanische Tuinen zijn van 1 maart tot 1 december dagelijks geopend voor publiek. De Tuinen, met een oppervlakte van 9 hectare, zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd.

Website Botanische Tuinen

Universiteitsmuseum Utrecht

Het Universiteitsmuseum Utrecht is hét onderzoeksmuseum van Nederland. Hier ontdekken bezoekers samen de fascinerende wereld van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in verleden en heden. Het museam beheert en ontsluit het academisch erfgoed van de Universiteit Utrecht en maakt het belang van wetenschap zichtbaar. Het museum organiseert veel activiteiten waarin de bezoeker zelf kan ontdekken, onderzoeken en experimenteren. 

Website van het Universiteitsmuseum Utrecht

Culturele Zondagen

De Culturele Zondagen is een eendaags cultureel evenement in de stad Utrecht dat zes keer per jaar plaatsvindt rond een specifiek thema.

De Universiteit Utrecht is partner van de Culturele Zondagen en biedt tijdens deze zondagen een gevarieerd cultureel programma aan. 

Website Culturele Zondagen