Werkzaamheden buitenruimte Genmab

Nieuwe onderzoeksfaciliteit Genmab

In de Noord cluster van het Utrecht Science Park (Uppsalalaan) heeft het internationaal biotechnologisch bedrijf Genmab een nieuw Research and Development Center gerealiseerd met oa kantoren, laboratoria en een science café. Voor deze nieuwe onderzoeksfaciliteit heeft Genmab een erfpachtovereenkomst ondertekend met de Universiteit Utrecht. Vorig jaar startte de universiteit met de terreininrichting rondom de nieuwbouw, in maart 2018 worden de resterende werkzaamheden afgerond.

Ontspannen in het groen 

De nieuwe onderzoeksfaciliteit Genmab ligt in een parkachtige omgeving vol bomen. Het terrein wordt aangelegd met gras tot aan de gevel, waarop boomgroepen en solitaire bomen van bestaande of nieuwe bomen worden geplant. Zo sluit de nieuwe terreininrichting - naar ontwerp van Okra Landschapsarchitecten - volledig aan bij de visie Noord cluster.

Voor de logistieke ontsluiting van het nieuwe Genmab wordt er ook een zone ingericht om voertuigen met een lengte van 16,5m gemakkelijk te laten draaien op eigen terrein.

Verplanten en kap bomen 

Om een toegang tot het terrein te realiseren zijn negen bomen gekapt, daarnaast zouden 13 bomen afgelopen najaar verplant worden. De uitvoering hiervan bleek echter niet mogelijk. Op dit moment wordt een nieuw beplantingsplan opgesteld.