Parkeren

Bezoekers en gasten kunnen in het Utrecht Science Park (USP) tegen betaling parkeren. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

P+R Utrecht Science Park

P+R Utrecht Science Park is rechtstreeks bereikbaar vanaf de snelweg (A28) en biedt voldoende capaciteit. Hiervandaan reis je makkelijk verder naar de eindbestemming in het Utrecht Science Park. Zo rijdt bus 28 tijdens de spits elke 7 minuten en kun je OV-fietsen, USP-campusbikes of Donkey Bikes huren. Binnenkort rijdt tram 22 zestien keer per uur van en naar P+R Utrecht Science Park.

Wil je meer weten over P+R Utrecht Science Park? Kijk dan op de website van Goedopweg

Tarieven

Een parkeerkaart voor een hele dag kost €5,00, inclusief OV in de stad Utrecht (met maximaal 5 personen). Een hele dag parkeren zonder gebruik te maken van het openbaar vervoer kost €4,84.

Wanneer je gebruik wilt maken van het OV dien je direct af rekenen. Alleen dan is de kaart geldig voor het OV. Ook voor bezoekers van de binnenstad is P+R Utrecht Science Park interessant, want het is voordeliger dan de daar geldende parkeertarieven.

Medewerkers Universiteit Utrecht

Meer informatie over parkeren bij de P+R Utrecht Science Park voor medewerkers van de Universiteit Utrecht is te vinden op intranet (toegang met solis-id).

Overige parkeermogelijkheden

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om in het gebied te parkeren nabij de vestigingen van de Universiteit, Hogeschool en UMC Utrecht. Houdt hierbij rekening dat veel medewerkers van de Universiteit en Hogeschool hier ook parkeren, en sommige terreinen al vroeg vol staan. Hieronder vind je alle overige parkeermogelijkheden op een rij:
 

 • Parkeergarage Zuid UMC Utrecht (capaciteit 1.727);
 • Parkeerterrein Budapestlaan (capaciteit 135);
 • Parkeergarage Cambridgelaan (capaciteit 504) algemene voorwaarden;
 • Parkeerterrein Leuvenlaan (capaciteit 113);
 • Parkeerterrein Padualaan (capaciteit 419);
 • Parkeerterrein Sorbonnelaan (capaciteit 613);
 • Parkeerterreinen WKZ (capaciteit 271);
 • Parkeerterrein Uppsalalaan (capaciteit 125).
 • Parkeerterrein klinieken Diergeneeskunde voor patiënteigenaren.
  (parkeren is gratis voor patiënteigenaren, vergeet niet bij vertrek de parkeerkaart die je bij het oprijden hebt ontvangen door Diergeneeskunde te laten scannen);

Tarieven

Voor parkeren bij het UMC Utrecht geldt een tarief van €1,80 per uur (€0,30 per 10 minuten). Het maximum tarief per dag is €18,00 (ook bij verlies van de parkeerkaart). Bij een parkeertijd korter dan 30 minuten betaalt u niets. De tarieven gelden op elke dag van de week, 24 uur per dag. Er is ook een weekkaart te koop voor €30,00.

De tarieven op de andere universitaire terreinen/garages bedragen van maandag t/m vrijdag van 07.00 - 18.00 uur €0,90 per 30 minuten. Uitrijden binnen 30 minuten is gratis. Bij later uitrijden moeten ook de eerste 30 minuten afgerekend worden. Er geldt een dagmaximum van €18,00 (ook bij verlies van de parkeerkaart).

Medewerkers Universiteit Utrecht

Meer informatie over parkeren in het Utrecht Science Park voor medewerkers van de Universiteit Utrecht is te vinden op intranet (toegang met solis-id).

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Utrecht Science Park beschikt bij de meeste gebouwen, op korte afstand van de gebouwtoegang, over algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Deze zijn beschikbaar voor houders van een Europese gehandicaptenparkeerkaart.

Vergunningparkeren

In het Utrecht Science Park zijn er ook parkeerterreinen waar alleen met een vergunning geparkeerd kan worden. Als bezoeker is het dus niet toegestaan om je auto hier te parkeren en riskeer je een wielklem.
 

 • Parkeerterrein Princetonplein (uitsluitend vergunninghouders TNO/Deltares)
 • Parkeerterrein Sorbonnelaan Noord (uitsluitend vergunninghouders SRON)
 • Parkeerterrein Studentencomplex Cambridgelaan (uitsluitend bewoners)
 • Parkeergarage Noord UMC Utrecht (uitsluitend medewerkers UMC en CMH)
Bewonersparkeren

Bewoners van het studentencomplex Cambridgelaan kunnen parkeren op parkeerplaatsen die zijn aangelegd bij deze woonlocatie. Er geldt een vergunningsregime waarover informatie kan worden verkregen bij het woonbestuur van het complex of bij de verhuurder SSH Utrecht. Bewoners van alle complexen kunnen daarnaast gebruik maken van de algemene parkeervoorzieningen in het Utrecht Science Park onder dezelfde condities als bezoekers.

Sanctionering

FSC Security en het UMC passen wielklemmen toe tegen parkeerovertreders die tegen betaling van afhandelingskosten verwijderd worden. De kosten voor verwijdering van een klem bedragen €50.-.

Uitrijkaarten

Een aantal geregistreerde organisaties en bedrijven in het Utrecht Science Park beschikt over uitrijkaarten. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je contact op te nemen met de desbetreffende organisatie.