Aanleg tramlijn op Utrecht Science Park

Bus op nieuwe trambaan

Een goede bereikbaarheid van het Utrecht Science Park is essentieel. De komende jaren groeien de aantallen studenten, nieuwe organisaties en bedrijven. Daarom wordt een nieuwe tramlijn aangelegd: de Uithoflijn. Deze tram wordt medio 2019 gefaseerd in gebruik genomen. Het wordt de belangrijkste schakel in de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park. 

Heidelberglaan kleurt groen

De bomen die met zorg zijn uitgekozen - in nauwe samenwerking met de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht - zijn geplant en ook de plantenbakken zijn terug op de Heidelberglaan en de Padualaan. De tijdelijke busbaan is bijna omgebouwd tot het welbekende fietspad. Kortom, de oude glorie is bijna terug! Wel blijven er nog bouwhekken rond de nieuwe bus- en trambaan staan. Dit vanwege de veiligheid tijdens de eerste twee fasen van de testperiode.

  Testtram

  Afspraken op het Utrecht Science Park

  Op het Utrecht Science Park zijn afspraken gemaakt met de USP partners (Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht en Universiteit Utrecht) over de Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie (BLVC) tijdens de aanleg van de trambaan. Auto’s blijven de bestaande routes gebruiken, er blijft voldoende ruimte vrij voor voetgangers langs gebouwen, het bouwterrein wordt afgeschermd met hekken waaraan geen fietsen vastgezet kunnen worden en er wordt gefaseerd gewerkt. De gemaakte afspraken liggen vast in een BLVC-kader. Ook voor het Stationsgebied en voor het gebied tussen het station en het Utrecht Science Park bestaan BLVC-kaders met bijbehorende eisen.

  Meer weten over de Uithoflijn? Ga naar www.uithoflijn.nl.

  Meer weten over de locaties en periodes van werkzaamheden? Ga naar www.hinderkaartuithoflijn.nl.

  Vragen, suggesties en klachten? Neem contact op met Projectorganisatie Uithoflijn (POUHL)