Transformatie Robert van der Graaff-laboratorium tot Earth Simulation Lab

Het Robert van der Graaff-laboratorium is gestript en wordt verbouwd tot het Earth Simulation Lab (ESL). Twee onderdelen van Geowetenschappen krijgen vaste huisvesting in het ESL: het HPT-lab en het Tectonic-lab. In totaal een groep van 40 personen. De overige werkplekken zijn zogenaamde flex of aanlandwerkplekken voor medewerkers die aan onderzoek werken in het ESL. De ontwerpende partijen zijn ABT en Barcode Architects. Het ESL wordt een duurzaam laboratorium met de BREEM-classificatie ‘excellent’. Lees meer over de duurzame ESL.

Het ontwerp van het ESL van binnen
Ontwerp van de ingang van het Earth Simulation Lab

Bron: ABT en Barcode Architects.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

De Universiteit Utrecht hanteert de gedragscode ‘publiek opdrachtgeverschap’.

Lees meer over de duurzame renovatie van het Robert van der Graafflaboratorium