Nieuwbouw kantoorpand Geowetenschappen

Voor de medewerkers en masterstudenten van de faculteit Geowetenschappen is een nieuw kantoorgebouw gerealiseerd dat verbonden is met het entreegebied van Utrecht Castel (Princetonplein 8). Begin februari is het gebouw opgeleverd, en in het voorjaar van 2018 hebben alle medewerkers het gebouw in gebruik genomen. In het gebouw zit een restaurant en een fietsenberging die gedeeld wordt met TNO en Deltares, alsook één kantoorlaag voor toekomstige ontwikkelingen. De nieuwbouw is ontworpen door architectenbureau Inbo.

Flexibele kantooromgeving

Er is veel aandacht besteed aan de flexibiliteit van de kantoren. De kantoorlagen zijn nagenoeg identiek uitgevoerd waarbij eenvoudig geanticipeerd wordt op groei- en krimp van de personele omvang. Gekozen is voor een kantoorconcept waarin zonder een enkele verbouwing meer personen dan werkplekken ondergebracht kunnen worden. Deze werkplekken zijn flexibel (door meerdere personen te gebruiken), doordat bij een deel van de werkplekken de bijbehorende kantoorkasten niet op de betreffende kamer staan.

De ontworpen installaties zijn gebaseerd op 110 werkplekken per kantoorlaag en 100% bezetting. Er is een keuze gemaakt voor een systeem van ‘service channels’ in de vloer. Van hieruit zijn werkplekken bij elk kantoorconcept in principe zonder losse bedrading te voorzien van data en stroom.

Duurzaamheidsambitie 'Excellent'

Het ontwerp voldoet aan de geformuleerde BREEAM-NL nieuwbouw duurzaamheidsambitie ‘Excellent’ (4 van 5 sterren). Dit is conform het uitgangspunt van de UU. Lees meer over de duurzame maatregelen in het pand.