Op dit moment realiseert de Universiteit Utrecht verschillende nieuwbouw-, renovatie- en verbouwprojecten:

  • renovatie Minnaertgebouw;
  • nieuwbouw Geowetenschappen;
  • verbouwing Robert van de Graafflaboratorium tot Earth Simulation Lab;
Renovatie Minnaertgebouw

Na de renovatie van het Minnaertgebouw is het Onderwijscentrum voor de faculteiten Bèta-, Geo- en Sociale wetenschappen een feit. Het Minnaertgebouw is dan via een 'loop' verbonden met het Victor J. Koningsbergergebouw en het Buys Ballotgebouw. De renovatie van het Minnaertgebouw startte in mei 2016 en richtte zich op het verbeteren van functionaliteit, techniek en duurzaamheid. Begin december 2017 opent Minnaert de deuren voor de medewerkers van de faculteiten Bèta- en Geowetenschappen. In februari 2018 zal ook het onderwijs terug plaatsvinden in het Minnaertgebouw.

Nieuwbouw kantoorpand Geowetenschappen
Geowetenschappen Nieuwbouw

De nieuwbouw Geowetenschappen, is een nieuw kantoorgebouw dat aansluit op het entreegebied van Utrecht Castel. In het gebouw komen een restaurant en een fietsenberging die gedeeld worden met TNO en Deltares en een kantoorlaag voor toekomstige ontwikkelingen.

Transformatie Robert van der Graaff-laboratorium tot Earth Simulation Lab
Het ontwerp van het ESL van buiten.

Het Robert van der Graaff-laboratorium is gestript om te kunnen worden verbouwd tot het Earth Simulation Lab (ESL). Het streven is dat de Faculteit Geowetenschappen het ESL eind 2017 kan betrekken.