Gastartiesten

Trijntje Oosterhuis

Deze Nederlandse ster van wereldformaat brak ooit samen met haar broer door met hun popband Total Touch. In de jaren die volgden ontwikkelde zij zich tot een van de meest veelzijdige zangtalenten van Nederland, met een carrière gekenschetst door talloze solistische hoogtepunten en samenwerkingen met de grootste der aarde. Onder begeleiding van het vermaarde Metropole Orkest bracht zij onlangs een kersvers derde deel uit in haar reeks van vertolking van het Burt Bacharach Songbook, wat gepaard gaat met een uitgebreide theatertour door heel Nederland. Samen met het UUnited Orchestra vertolkt Trijntje Oosterhuis tijdens het UUnited Muziekfestival een greep uit zowel haar oude als nieuwe successen.

Dwight Dissels

Dwight Dissels maakte in 2017 een verpletterende indruk tijdens The Voice of Holland en met zijn vertolking van Jezus in The Passion. Sindsdien werd hij al snel een van de meest gedraaide artiesten op 100%NL. Zijn roots liggen in de gospelmuziek, maar inmiddels is Dwight ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse pop scene. Hij zingt met name ‘Nederlandstalige soul’ die wordt gekarakteriseerd door zijn warme stem, positieve vibe en hoopvolle boodschappen. Dwight: ‘En dat vind ik misschien wel het mooiste, als muziek impact heeft op mensen en ze er een positief gevoel aan overhouden. Als mijn muziek ‘feel good music’ is.” Samen met Dekoor zet Dwight tijdens UUnited een optreden neer dat je gegarandeerd in je hart raakt.

Dat vind ik misschien wel het mooiste, als mijn muziek 'feel good music' is.

Dwight Dissels

Brigitte Kaandorp

Brigitte Kaandorp begint haar carrière in De Open Bak van Theater de Engelenbak in Amsterdam. Met haar truttige manier van doen, zichzelf continue onderbrekende met eindeloze zijsprongen wint ze in 1983 het Camerettenfestival. Ze staat bekend als cabaretière met malle jurken, ukelele en pumps en in 2006 ontving zij de Gouden Harp voor haar muziek. De jury schreef: 

Het recept: enorm relativerende en bij voorkeur op een ukelele begeleide liedjes met uitvergroting van haar onhandigheid, sublieme timing en een hartverwarmend improvisatietalent. Ze vergroot gebeurtenissen uit het dagelijks leven zodat de absurditeit ervan naar de oppervlakte komt.

Maarten Hogenhuis

Maarten Hogenhuis is een van de meest toonangevende jonge saxofonisten en componisten in Nederland en klimt samen met de Utrechtse Studenten Bigband het podium op. Hij is onder andere onderdeel van de groep BRUUT!, Krupa & The Genes en is de leider van zijn Maarten Hogenhuis Trio. Prijzen die Maarten in de wacht heeft gesleept zijn de prestigieuze Keep an EYE International Jazz Award, Laren Singer Jazz Award en de Conservatorium Talent Award. Bovenop dit alles is hij geselecteerd voor de prestigieuze North Sea Jazz Festival Composition Assignment in 2019.

Roel C. Verburg

Gitaarkomiek Roel C. Verburg staat bekend om zijn relaxte podiumpersoonlijkheid en grappige liedjes ('Slechtste Rapper Van De Straat'', 'Ik Koester Je Oester' en 'Onder De Plak').
Als enige in zijn vak weet Roel zijn stand-up comedy met muziek te combineren waarbij de grappen in hoog tempo worden bezongen. Hij was wekelijks met een eigen rubriek op 3FM, Radio Veronica en NPO Radio 5 te horen. Op televisie was hij te zien bij Kopspijkers, DWDD en Padoem Patsss. Hij is één van de vaste spelers van het Comedy Café in Amsterdam en heeft op verschillende festivals opgetreden. Tijdens UUnited slaat Roel samen met Het Huisorkest een brug tussen comedy en muziek.

Sarah Neutkens

Sarah Neutkens is componiste, model, artiest en schrijfster. Al van jongs af aan is ze bezig met muziek spelen en componeren. In 2016 bracht ze haar eerste EP Hexagon uit en in 2019 volgde haar eerste album Pieces for Strings, uitgevoerd door The Dutch String Collective. Haar muziek brengt ze zelf uit onder haar label Neutra Records, om zichzelf volledige vrijheid te geven. We zijn vereerd dat dit veelomvattende talent met het Kunstorkest wil samenwerken!

Karin Bloemen

Karin Bloemen is zangeres en cabaretière die met haar prachtige liedjes, opvallende kleurrijke verschijning en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 haar plek in de spotlights heeft veroverd. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig. Als student aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam wint Karin Bloemen verschillende prijzen, die haar als jonge artiest al snel grote bekendheid geven. Ze ontwikkelt zich als zangeres en actrice in diverse Nederlandse musicals, speelfilms, televisie- en radioprogramma’s en is een graag geziene gast in de media. Voor UUnited kruipt Karin in de rol van Medusa in een wervelend optreden met, hoe kan het ook anders, studentenvrouwenkoor Medusa.

Doris Hochsheid

Doris Hochscheid is celliste én ontdekker. Naast muziek, is theater een passie van Doris.Ze is onderdeel van het wereldwijd bekende ASKO Ensemble, vormt een duo met pianist Frans van Ruth en is zelf een vaak gevraagde performer, die samen met regisseurs muziektheatervoorstelling in elkaar zet. Ze wil van elk concert méér maken dan alleen het bereiken van een muzikaal resultaat, vindt een concert pas compleet als er naast muziek nog een dimensie wordt toegevoegd: het theatrale aspect. Want met muziektheater kan het verhaal en de emotie veel beter overgebracht worden. En dat is precies wat ze gaat doen met het studentenkamerkoor USCantorij!

Persis Bekkering

Persis Bekkering schrijft essays, columns, interviews en literaire kritiek voor onder andere NRC Handelsblad, De Gids en Mister Motley. In 2018 kwam haar debuutroman Een heldenleven uit, dat gaat over twee violisten die worstelen met hun perfectionisme. In mei 2021 verscheen haar tweede roman genaamd Exces, waarin de wereld van de technomuziek aan bod komt. Haar werk bestrijkt een breed cultureel spectrum, waaronder literatuur, beeldende kunst en de podiumkunsten, en werpt een kritische blik op hedendaagse politieke en maatschappelijke discussies. Persis is ook een graag geziene gast op culturele podia en festivals, waaronder recentelijk Crossing Border, Gaudeamus Muziekweek en Wiener Festwochen.
Persis heeft een speciale band met muziek; zo speelt ze viool en heeft ze jaren in het Domstad Jeugd Orkest te Utrecht gespeeld. Foto: Stine Sampers

Arthur Lutz & Mitch de Klein

Arthur Lutz is waterwetenschapper aan de Universiteit Utrecht. Hij onderzoekt de rol die bergen spelen in de waterkringloop en hoe klimaat-verandering en toenemende watervraag daar invloed op hebben. De focus van zijn onderzoek ligt in de Himalaya en aangrenzende hooggebergten, die honderden miljoenen mensen benedenstrooms van water voorzien.

Mitch de Klein is een up-and-coming DJ en producer van melodische techno uit Utrecht. Vanuit zijn brede kijk op het genre creëert hij een unieke set voor elke gelegenheid. Hij is een vaste waarde in Club Basis in Utrecht en draait op grote events zoals het Amsterdam Dance Event, Pleinvrees en Nachtcollege.