Gastartiesten

Spinvis

Spinvis

Erik de Jong alias Spinvis is in vijftien jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Met zijn  melancholische klanken en poëtische teksten weet hij je recht in je hart te raken. Op UUnited gaat hij de samenwerking aan met het geweldige symfonieorkest USConcert. Wat ze samen gaan doen houden we nog even geheim, maar dat het onvergetelijk wordt is een ding dat zeker is! We zijn ontzettend trots dat we zo'n grote naam op het festival mogen verwelkomen.Mis het niet!

Jim van der Zee

Jim van der Zee

Vorig jaar won Jim van der Zee The Voice of Holland. En terecht, zijn donkere stemgeluid bezorgt je direct kippenvel! Afgelopen jaar deelde hij zijn liefde voor soul, jazz en folk in zijn theatertournee ‘The Voice, The Guitar & The Piano’. Laat je verrassen door zijn unieke optreden met Het Huisorkest!

Wouter Hamel

Wouter Hamel

Wouter Hamel is een internationaal bekende artiest die in Nederland onze harten veroverde met hits als Breezy, In Between en Don't Ask. Sindsdien heeft Hamel nog meer hits gescoord en verschillende prijzen voor zijn albums en singles ontvangen. De zanger, gitarist en pianist is niet alleen in Nederland erg geliefd, ook in Azië is hij razend populair. Deze grote artiest werkt op UUnited samen met hét wereldberoemde jazz- en popkoor Dekoor Close Harmony. Dat kan maar een ding betekenen: een muzikaal hoogtepuntje!

Het North Sea String Quartet

North Sea String Quartet

Op deze editie van het UUnited muziekfestival gaat vrouwenkoor Medusa een samenwerking aan met het North Sea String Quartet. Dit Nederlands strijkkwartet met twee violen, een altviool en een cello is één van de meest veelzijdige strijkkwartetten van Nederland. Hun stijl kun je omschrijven als folk-fushion; ze combineren hun klassieke achtergrond met jazz, folk, latin en flamenco. Kenmerkend voor dit kwartet is dat ze hun instrumenten niet alleen voor strijken gebruiken, maar ook als percussie-instrument inzetten door op hun instrumenten te tikken! Dit kwartet is one-of-a-kind en is daarom een perfecte toevoeging voor het UUnited muziekfestival 2019!

Ingmar Heytze

Ingmar Heytze

Op UUnited deelt het Utrechtse Studenten Koor en Orkest (USKO) het podium met dichter Ingmar Heytze. Ingmar komt uit Utrecht en was hier ook de eerste officiële stadsdichter. Op muren en straten verspreid door de stad kom je allerlei verzen van zijn hand tegen. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de C.C.S. Croneprijs en de Maartenspenning. Op UUnited vervult Ingmar de rol van verteller in de Matthäus voor Dummies met delen uit Bach's Matthäus Passion. Deze rol is hem op het lijf geschreven, dus zorg dat je dit optreden niet mist!

Adam Rapa en Tom Beek

Adam Rapa

Deze twee jazzvirtuozen hebben zich laten verleiden tot een swingende samenwerking met de Utrechtse Studenten Bigband. Tenorsaxofonist Tom Beek schittert op het podium met zijn lyrische en onmenselijk snelle lijntjes. De Amerikaanse trompettist Adam Rapa steekt Tom naar de kroon met zijn lyrische klanken. Met zijn ongelofelijke trompetskills en ontroerende klanken bezorgt hij iedereen kippenvel. Deze helden hebben samen met de grootste namen gespeeld, zoals Nicholas Payton, Roy Hargrove, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Randy Brecker, Gino Vannelli en Joe Lovano. Tijdens UUnited zorgen ze samen met de bigband voor een optreden om nooit te vergeten! 

Tatiana Koleva

Tatiana Koleva

Als er iemand een actieve promotor van moderne muziek en kunst is, is het Tatiana Koleva. Deze virtuoze slagwerkster reist de hele wereld over voor grote muziekprojecten. Ze is een geweldige percussionist, gespecialiseerd in het bespelen van het prachtige instrument de marimba. Naast haar vele optredens, geeft ze les op het conservatorium van Groningen. Ze heeft meerdere grote prijzen gewonnen, waaronder Muzikant van het Jaar 2009. Tijdens UUnited werkt ze samen met het studentenkamerkoor USCantorij. Hoe dat eruit gaat zien is een verrassing, maar onvergetelijk wordt het zeker!

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen

Kok en patissier Rudolph van Veen is vooral bekend van het programma Life & Cooking en zijn eigen programma's op 24Kitchen. Daarnaast deed Van Veen als onderdeel van het Nederlandse team mee aan internationale prestigieuze culinaire wedstrijden over de hele wereld, waarmee hij veel prijzen in de wacht heeft gesleept. Naast koken schrijft hij boeken en staat hij regelmatig in het theater. Maar wat doet een kok dan op een muziekfestival? Hij geeft een uniek optreden samen met het Kunstorkest! Kun je je daar niks bij voorstellen? Zorg dan dat je erbij bent en laat je verrassen!

Handsome Poets

Hits als 'Dance (The War Is Over)' en 'Sky On Fire' brachten de Handsome Poets naar de hoofdpodia van onder andere Pinkpop, Lowlands en Concert At Sea. We zijn dan ook heel trots dat we deze topband weer hebben kunnen strikken voor een spetterend optreden als afsluiter van UUnited Muziekfestival 2019! Ga lekker los op hun dansbare indiepop, het wordt gegarandeerd een onvergetelijk feestje!

Fruity Island Boys

Fruity Island Boys UUnited

We verwelkomen het barbershop kwartet Fruity Island Boys op het UUnited Muziekfestival 2019! Zonder begeleiding van instrumenten zingen de Fruity Island Boys (alumni van Dekoor Close Harmony!) klassieke close-harmony klanken van de late 19e eeuw in een modern jasje. Te gek! 

Das Sound Kollektiv

Met regelmaat hoor je de toffe klanken van Das Sound Kollektiv uit de repetitieruimtes van Parnassos Cultuurcentrum komen. Daar moesten we iets mee doen... dus kunnen we niets anders dan ze met trots verwelkomen op UUnited Muziekfestival 2019! Das Sound Kollektiv is een prettig gestoord en energiek viertal. Ze spelen geïmproviseerde muziek gebaseerd op hedendaagse lichte muziek als R&B, hiphop, soul en jazz!

Young Jazz Society

De Young Jazz Society is een talentvolle bigband (alumni van de Utrechtse Studenten Bigband!) die muzikaal avontuur omarmt, zo ook op UUnited Muziekfestival 2019. Om het avontuur nog exotischer te maken nemen ze gastartiesten Lilian Vieira en Alaor Soares mee: hallo Braziliaans repertoire! Deze talenten zorgen voor een frisse jazzwind door TivoliVredenburg!

Bovenste Knoopje Open

De presentatie ligt o.a. in de handen van niemand minder dan... Job Kuhlkamp en Sjoerd van Capelleveen van Bovenste Knoopje Open! Bovenste Knoopje Open is een getalenteerd gezelschap dat zich richt op kleinkunst en nederpop. Ze onderscheiden zich binnen het kleinkunstlandschap door poëtische teksten te combineren met genre overstijgende muziek. In het voorjaar van 2018 brachten ze het  album Je Bek Vol Dille uit: een album dat staat voor menselijkheid. 

Theatersportgroep Parnassos

Parnassos Cultuurcentrum is niet alleen de thuisbasis van de #UUnited muziekgezelschappen, maar ook van de getalenteerde Theatersportgroep Parnassos... en natuurlijk kunnen wij ze niet missen tijdens UUnited Muziekfestival 2019! We kunnen vast verklappen dat ze wat theatrale ingrediënten gaan toevoegen aan het optreden van het Het Kunstorkest met TV-chef Rudolph van Veen én dat de immer vrolijke Erik Boddeüs een deel van de avondpresentatie op zich neemt. Te gek!