Line-up derde editie

Elk festival draait uiteindelijk om het programma. Op donderdag 24 maart 2022 werd heel TivoliVredenburg gevuld met verschillende stijlen aan muziek. Het hoofdprogramma bestond uit de Utrechtse studentenmuziekgezelschappen die een unieke samenwerking aangingen met bekende Nederlandse artiesten in de Grote Zaal, de Hertz, Cloud Nine en de Pandora. Hieronder vind je alles over deze unieke samenwerkingen.

Dekoor met Dwight Dissels

Dekoor zong niet alleen, maar vertelde met elk nummer een verhaal. Dat gold ook voor Dwight Dissels: “Ik vind het belangrijk om me in te leven in een liedje, om ‘het hart van het nummer’ goed te kunnen delen met de luisteraar.” Op muzikaal gebied was de samenwerking met Dwight voor Dekoor een inspirerende ervaring en een muzikale leerschool. Naast jazz, pop, klassiek, en wereldmuziek is ook gospel een van de genres waar Dekoor regelmatig mee op het podium staat. Op het UUnited festival zetten Dekoor en Dwight samen een betoverende set pop- en gospel nummers neer.

Het Huisorkest met Roel C. Verburg

Het Huisorkest streeft ernaar om elk jaar nieuwe talenten en kunsten te combineren met de kracht van muziek. Tijdens UUnited sloegen zij samen met Roel C. Verburg een brug tussen comedy en muziek. Roel zorgde met zijn losse stijl voor een intieme sfeer die helemaal past bij het karakter van Het Huisorkest. 

Het Kunstorkest en L.O.F. Dancecrew met Sarah Neutkens

Tijdens UUnited speelde het Kunstorkest samen met Sarah Neutkens een aantal van Sarah’s composities. Sarah heeft deze stukken speciaal bewerkt voor een bezetting met barokinstrumenten. Dansers van de L.O.F. Dancecrew zetten deze bijzondere vertolking extra kracht bij. Heb jij dit waanzinnig mooie optreden gezien?

Studentenvrouwenkoor Medusa met Karin Bloemen

Het viel studentenvrouwenkoor Medusa tijdens de afgelopen editie van UUnited op dat er maar weinig vrouwelijke gastartiesten meededen. Daar hebben ze verandering in gebracht door de samenwerking aan te gaan met een wel heel bijzondere powervrouw: Karin Bloemen. Voor dit theatrale concert kroop Karin heel toepasselijk in de rol van Medusa. De teksten zijn geschreven door Sietse Remmers, met input van Naomi Wierenga.

De Utrechtse Studenten Bigband met Maarten Hogenhuis

De muziek van Maarten wordt wel omschreven als “superjazz”, een geweldige match met de sound van de USBB. Maarten zelf heeft zijn sporen voor een bigband ook al dubbel en dwars verdiend. Zo is hij artistiek leider van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en trad hij recent op als solist met het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra. Het was een opzwepende set waarbij de heupjes niet in bedwang werden gehouden!

Het Utrechtsch Studenten Concert met Brigitte Kaandorp

Het USConcert en Brigitte Kaandorp vormden een droommatch: allebei deinzen ze nergens voor terug. De grootste Nederlandstalige opera Thijl uitvoeren in een zelfgebouwd theater (USConcert) of een uitvoering van het negenstemmige Die Walküre als “onewomanshow” (Brigitte)? Niets is onmogelijk, zo ook op UUnited 2022.

De Utrechtse Studenten Cantorij met Doris Hochscheid

Op UUnited 2022 werkte de USCantorij samen met celliste en performer Doris Hochscheid. Deze unieke combinatie van koor en cello zie je niet vaak, terwijl er zoveel mooie muziek voor is geschreven! De voorstelling is ontstaan door improviserend te associëren op de muziek en de emoties die dat oproept. Een optreden waarin de fysieke en theatrale interactie tussen Doris, de zangers van de USCantorij en het publiek cruciaal waren.

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest met Persis Bekkering

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest, een van de grootste studentenmuziekgezelschappen in Nederland, stond samen op het podium met schrijfster en literatuurcriticus Persis Bekkering. Samen brachten zij het het Requiem van Mozart ten gehore! Zelfs mensen die geen klassieke-muziekliefhebbers zijn, herkenden delen uit het Requiem. De dodenmis bleef onvoltooid door de onverwachte vroege dood van de componist, en het USKO speelt de moderne voltooiing van Robert Levin. Felle klapstukken worden in Mozarts Requiem afgewisseld door plechtige delen die je op het puntje van je stoel laten zitten.  

UUnited Orchestra met Trijntje Oosterhuis

Het UUnited Orchestra verzorgde de afsluitende act van het festival samen met niemand minder dan Trijntje Oosterhuis. Deze Nederlandse ster van wereldformaat brak ooit samen met haar broer door met hun popband Total Touch. In de jaren die volgden, ontwikkelde zij zich tot een van de meest veelzijdige zangtalenten van Nederland. Onder begeleiding van het Metropole Orkest bracht zij onlangs een kersvers derde deel uit in haar reeks van vertolking van het Burt Bacharach Songbook. Samen met het UUnited Orchestra vertolkte Trijntje Oosterhuis tijdens het UUnited Muziekfestival een greep uit zowel haar oude als nieuwe successen. 

Waterwetenschapper Arthur Lutz en DJ en producer Mitch de Klein

In “Bergen zijn de watertorens van onze wereld” kwamen wetenschap en elektronische muziek samen. Waterwetenschapper Arthur Lutz en DJ en producer Mitch de Klein namen ons mee op een muzikale en visuele reis door de waterkringloop van onze planeet. De lekkerste beats droegen je mee naar gigantische gletsjers, uitgestrekte sneeuwvlakten, adembenemende uitzichten en kolkende rivieren. Onderweg konden we ervaren hoe belangrijk bergen wereldwijd zijn om iedereen van water te voorzien, en hoe de toekomst van de waterkringloop onder druk staat.