Eén vraag kan de wereld veranderen 

Wetenschap start met vragen. We gingen in 2021 daarom met Utrechters van alle leeftijden en achtergronden in gesprek over voor hen belangrijke vragen, op allerlei plekken in de stad. Wat houdt jou bezig en waarom? Wat verwondert jou en waarnaar ben je nieuwsgierig? Deze input is van onschatbare waarde - één vraag kan de wereld veranderen. Ook jouw vraag. De Utrechtse vragen leiden tot de Utrechtse Wetenschapsagenda.

Wat willen Utrechters weten? 

Vanuit de Utrechtse Wetenschapsagenda zijn ruim 1200 vragen opgehaald. We gaan ze nu op allerlei manieren beantwoorden en weer delen met de stad. Bekijk hieronder video's die RTV Utrecht maakte naar aanleiding van de Wetenschapsagenda!

Jouw vraag kan het verschil maken

Je kon jouw vraag stellen tot en met begin november 2021. Onze wetenschappers bekijkt alle input op zoek naar vragen die kunnen leiden tot nieuw onderzoek of een verrassende wending in bestaand onderzoek. Juist die vragen maken kans om deel uit te maken van de Utrechtse Wetenschapsagenda. Dit is een lijst met onderwerpen waar onze wetenschappers aan (gaan) werken. Je hebt daar dus direct invloed op!

De definitieve Utrechtse Wetenschapsagenda is medio 2022 gereed. Vanaf dat moment gaan we, soms ook samen met Utrechters, aan de slag met de vraagstukken. 

Privacy

Wil je weten hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens in het kader van de Utrechtse Wetenschapsagenda? Bekijk de privacyverklaring