Hans Vliegenthart Scriptieprijs - Hans Vliegenthart

Felix Kümmerer wint Vliegenthart Scriptieprijs

Bij mijn afscheid van het Utrechts Universiteitsfonds heeft het bestuur van het U-Fonds in 2004 besloten de ‘Hans Vliegenthart Scriptie prijs’ in te stellen. Daarmee werd in een lacune voorzien. Bij de UU bestond een dergelijke prijs nog niet. Deze prijs bedraagt € 2.000,- en wordt ieder jaar uitgereikt op de Universiteits-dag aan de student van de beste afstudeerscriptie (tegenwoordig ‘master thesis’), afkomstig uit alternerend de disciplines: geesteswetenschappen, levens-wetenschappen, bèta- en gamma-wetenschappen. De jury bestaat uit deskundigen van de UU met mijzelf als voorzitter.

Het is een buitengewoon voorrecht ieder jaar weer te constateren hoeveel uitzonderlijke talenten te vinden zijn onder de Utrechtse studenten. Voor mij is het bijkomend voorrecht dat ik jaarlijks met deze studenten kennis kan maken en met onderwerpen variëren van ‘Hiphop’ tot ‘On the Molecular Determinants of Modal Gating Shifts in Potassium Channels’. Het is opmerkelijk dat voor verschillende prijswinnaars deze onderscheiding door diverse andere werd gevolgd. Voor de verdere carrière van deze studenten heeft deze erkenning bewezen van groot belang te kunnen zijn.

Hans Vliegenthart