Belevenissen tijdens de lockdown - Martha Chorney

Onze lockdown en een pup

Onze coronatijd is in feite gemakkelijk geweest. Wij kunnen ons altijd prima vermaken thuis, en er is genoeg te doen om ons bezig te houden. Wij prijzen ons gelukkig dat wij in het ruime, groene Zeist wonen, met een tuin die mij veel plezier geeft en een bos aan de overkant.

Ed kon redelijk snel, en naadloos, vanuit huis zijn colleges, onderzoek, en besprekingen online uitvoeren. Het voorbereiden van tentamens vroeg veel meer inspanning, maar het is Ed natuurlijk ook gelukt.

Het werd wel wat verontrustend toen de verspreiding van het virus snel opliep, in april. Ik maakte grapjes met Ed’s moeder, 92 jaar oud, die zo lang al in min of meer eenzame opsluiting zat in haar aanleun-appartement. “Ik dacht nooit dat ik mijn schoonmoeder zou missen, maar…” Daar kon zij om lachen, en wij hebben een paar keer samen gewandeld buiten, op veilig afstand. Zij heeft in juni genoten van een weekje bij ons in Zeist.

Helaas zijn veel activiteiten komen te vervallen: concerten, ballet, allerlei clubs, enzovoorts. Het is een  zorgwekkende periode voor podiumkunstenaars, die zelfs in tijden van  hoogconjunctuur al moeilijk financieel rond kunnen komen.

Wij zijn ook bezig geweest met het opvoeden van onze pup, die de naam  Lynden heeft. Hij zit vol energie, baldadigheid en levenslust. Hij is net 1 jaar geworden, en hij ontwikkelt zich tot een clowneske, maar toch keurige, jonge hond.


Martha Chorney