Terugblik Opening Academisch Jaar 2020/2021

Maandag 31 augustus j.l. vierden we de opening van ons academisch jaar. Hier vind je een terugblik op de hoogtepunten uit het programma.

Alumnus Feike Sijbesma transformeerde chemiereus DSM tot het duurzaamste bedrijf in de sector. Hoe ziet hij de toekomst voor zich in tijden van corona? Onze collega Rosa Falkenburg won de wedstrijd voor een nieuw universiteitslied. Bekijk de video en zing mee met haar lied.
Onze docenten en studenten leveren fantastische prestaties. Kijk mee hoe we docenten Gerda Andringa en Lorena De Vita in het zonnetje zetten, en wie van onze genomineerden de studentprijzen in de wacht slepen.
De in 2017 in het leven geroepen Agnites Vrolikprijs laat zien dat de impact van ons onderzoek belangrijk is en wordt beloond. Klimaatwetenschapper Valérie Masson-Delmotte en hoogleraar sociale pedagogiek Hirokazu Yoshikawa tonen op eigen wijze aan dat de wetenschap cruciaal is voor het aanpakken van zaken zoals klimaatverandering, ongelijkheid en immigratie. Vandaag ontvangen ze een eredoctoraat.

Meer informatie over het programma

9.00 - 10.30 uur

Winnaars docentprijzen - Bekijk de video van de ceremonie

9.30 - 11.00 uur

De winnaars van de studentprijzen - bekijk de video van de ceremonie

10.30 - 12.00 uur

Uitreiking Agnites Vrolikprijs - Erik van Sebille wint Agnites Vrolikprijs voor onderzoek naar plasticvrije oceanen

13.30 - 15.00 uur

Uitreiking eredoctoraten - kijk de ceremonie terug op YouTube

15.30 - 16.30 uur

CommUUnity receptie: voor een doorsnede van collega’s uit de ondersteunende diensten, die afgelopen jaar het verschil hebben gemaakt

19.30 - 20.30 uur

Collegetour Feike Sijbesma: 'De grote reset' -  kijk de livestream terug op YouTube

Sfeerbeeld opening academisch jaar