In beeld: UUnited Muziekfestival

Het UUnited Muziekfestival op 24 maart 2022 was een explosie van creatieve energie.

De Utrechtse studentenkoren en -orkesten (bestaande uit 450 studenten van Universiteit Utrecht) traden in TivoliVredenburg op met bekende artiesten als Brigitte Kaandorp en Trijntje Oosterhuis. Wetenschapper Arthur Lutz zette speciaal voor UUnited zijn proefschrift op muziek met DJ Mitch de Klein. De organisatie was in handen van Parnassos, het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht.

Het stuk ‘De watertorens van onze wereld’ heb ik ontwikkeld samen met Mitch de Klein, DJ en producer van elektronische muziek. Hierin nemen we de bezoeker mee op een muzikale en visuele reis door de waterkringloop van onze planeet. Onderweg laten we zien wat wetenschap ons zegt over het belang van hooggebergten voor watervoorziening wereldwijd en wat de uitdagingen zijn om die in stand te houden. Omdat dit genre muziek enorm populair is bij een heel divers publiek leek me dit een hele leuke én effectieve manier om wetenschap toegankelijk te maken. En het publiek bleek het daarmee eens te zijn!

In Beeld

Dit artikel staat ook in de tweede editie van het magazine In Beeld, vol met inspirerende columns, achtergrondverhalen en ervaringen van onderzoekers en ondersteunend medewerkers.

Open het magazine
Arthur Lutz spreekt op Muziekfestival UUnited
Foto: Maarten Mooijman, NomoviesFotografie
UUnited Muziekfestival 2021
Foto: Maarten Mooijman, NomoviesFotografie