In beeld: Summer Science

Op een regenachtige zomeravond in juni organiseerde de Botanische Tuinen samen met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur en de faculteit Bètawetenschappen het festival Summer Science. Met de groene tuinen als decor, live muziek en verhalen van onderzoekers over oceaanstromingen, immunotherapie en de effecten van baanverlies, was het een inspirerende avond voor de bezoekers. De onderzoekers hadden allemaal meegedaan aan eerdere edities van pitchcompetitie Breaking Science. Voor hen was het een mooie kans om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.

De kassen van de Botanische Tuinen waren een bijzondere locatie om te vertellen over mijn onderzoek. Buiten regende het, er speelde een bandje op de achtergrond en ik stond tussen de tropische planten met een groep mensen die graag in gesprek wilden over de impact van baanverlies. Ik geef vaker presentaties, bijvoorbeeld aan re-integratieadviseurs of managers bij grote bedrijven. Daar mist vaak de interactie met mijn publiek. Dat was bij Summer Science anders; er was veel tijd voor vragen en het delen van ervaringen. Die dialoog maakt het leuk; naar mijn mening is het idee van wetenschap dat kennis verspreid moet worden. Praten met verschillende doelgroepen geeft mij ook weer inspiratie, bijvoorbeeld voor mijn vervolgonderzoek.

Tekst: Eline Dondorp

Janske van Eersel tijdens Summer Science
Foto: Anna van Kooij

In Beeld

Dit artikel staat ook in de derde editie van het magazine In Beeld, vol met inspirerende columns, achtergrondverhalen en ervaringen van onderzoekers en ondersteunend medewerkers.

Ga naar In Beeld #3