Volwassen doelgroepen

Met publiekslezingen, science cafe's, pop-up colleges en dialoogmiddagen koppelen wetenschappers hun onderzoek aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen, en betrekken zo een volwassen doelgroep bij hun onderzoek.

Studium Generale

Het podium van de Universiteit Utrecht voor verdieping en debat. In discussies, lezingen, talkshows en blogs koppelen ze wetenschap aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Heb je een goed idee voor een onderwerp of spreker voor een lezing? Neem contact op via info@sg.uu.nl. Meer informatie vind je op de website van Studium Generale.

Breaking Science

De jaarlijkse pitchwedstrijd voor jonge onderzoekers. Steeds vaker wordt onderzoekers gevraagd om over hun onderzoek te vertellen aan een lekenpubliek. Een hele uitdaging om iets, dat je al jaren aan het ontrafelen bent, in slechts 3 minuten uit te leggen! Maar de beheersing van een pitchvaardigheid is erg handig, bijvoorbeeld voor het verkrijgen van beurzen. Bekijk een impressie van Breaking Science 2019. Meer informatie vind je op Breaking Science.

Pop-up colleges

Bij de Universiteit Utrecht worden regelmatig pop-up colleges en debatten georganiseerd, die verdieping bieden aan een actuele kwestie. Goede voorbeelden zijn het #metoo pop-up college in TivoliVredenburg, het USBO pop-up college over de vluchtelingencrisis en UGlobe's Rapid Response on Catalonia.

Prof. Tryfonidou gives a lecture on stage of Universiteit van Nederland, where she demonstrates on a real dog skeleton how back pain can occur

Universiteit van Nederland

Nederlandse onderzoekers geven gratis colleges op internet waarmee ze miljoenen mensen bereiken. UvNL is altijd op zoek naar nieuw talent met interessante verhalen. Neem bij interesse contact op met je facultaire persvoorlichter en/of het publicengagementteam.

HOVO: lezingen en cursussen voor hoger opgeleide ouderen

Onderwijsinstelling HOVO Utrecht biedt in samenwerking met de Universiteit Utrecht cursussen op hbo- en universitair niveau voor hoger opgeleide 50-plussers. Wil je ook je kennis delen via HOVO? Neem contact op met Rieke Leenders.

Verhalen en voorbeelden