Cultuurliefhebbers

Wanneer wetenschappers en kunstenaars elkaar inspireren, ontstaan nieuwe inzichten en perspectieven.

Betweter Festival

Betweter Festival 

Tijdens het Betweter Festival 2019, werd met wetenschappers en artiesten onderzocht hoe het anders kan. Het programma was tegendraads, geestverruimend en even eigenwijs als altijd. Met dit keer aandacht voor verandering. Welke hardnekkige ideeën en gewoontes wil jij liever achter je laten? 

Filmreeks Science & Fiction

Filmtheater Louis Hartlooper Complex en het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht organiseren ieder jaar de filmreeks Science & Fiction. Wetenschappelijke onderzoekers houden een korte inleiding bij iedere film. Na afloop kunnen bezoekers met hen in gesprek. Meedoen? Neem contact op met Gert den Toom.

Lowlands Science

Lowlands is een festival boordevol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst. Als onderzoeker kun je het lowlandspubliek gebruiken om data te verzamelen. Interesse? Neem contact op met Miranda Thoen van het team Public Engagement.

Culturele Zondagen

Culturele Zondagen is een cultureel evenement in de stad Utrecht, waarbij verschillende kunstdisciplines samenkomen om verschillende kanten van een centraal thema te laten zien. De Universiteit Utrecht is partner en verzorgt altijd een of meer onderdelen. Je vindt het meest actuele programma op Culturele Zondagen. Wil je meedoen? Neem contact op met Gary Sheikkariem.

Lowlands was voor ons een uitgelezen mogelijkheid om een diverser publiek aan te boren. Er deden mensen mee die we nooit in ons lab tegenkomen. Een binnenvaartschipper bijvoorbeeld.

Ik ben projectleider van het Betweter Festival: een kunst- en wetenschapsfestival. Op het Betweter Festival willen we wetenschappelijk onderzoek toegankelijker maken voor een groot publiek, en bezoekers stimuleren om een onderzoekende houding aan te nemen en kritisch te reflecteren.

Verhalen en voorbeelden