Promotievacatures

Zowel Nederlandse als internationale studenten kunnen deelnemen aan een promotietraject bij de Universiteit Utrecht. Alle trajecten worden in het Engels aangeboden. De doctorstitel (PhD) is beschikbaar bij alle faculteiten. Jaarlijks voltooien ongeveer 550 promovendi hun onderzoek en proefschrift.

Om tot een promotietraject toegelaten te worden, moeten sollicitanten voldoen aan strenge academische eisen. Zij moeten een stevige achtergond in de theorie en methoden van het betreffende vakgebied hebben, een mastertitel bezitten (of een gelijkwaardige titel) en de Engelse taal machtig zijn.

Bekijk de vacatures om beschikbare promotieplekken bij de Universiteit Utrecht te vinden. Let op: de vacaturelijst bevat alle universiteitsbrede vacatures. De zoekfunctie staat toe om onderscheid te maken tussen academische vacatures (inclusief promotieplekken) en niet-wetenschappelijke vacatures.

Behalve met het solliciteren naar één van de beschikbare promotieplekken, kunnen studenten en professionals met een mastertitel ook zelf onderzoeksvoorstellen indienen.

Meer informatie