De Universiteit Utrecht stimuleert diversiteit en inclusie binnen het onderwijs, het onderzoek en de organisatie. Onder deze diversiteit verstaat de universiteit verscheidenheid van onder andere gender, etniciteit, klasse, religie en seksualiteit. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil de universiteit een bijdrage leveren aan het overbruggen van tegenstellingen en het creëren van gelijke kansen voor iedereen.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit

De Universiteit Utrecht biedt studenten een inspirerende en uitdagende leeromgeving. Een divers samengestelde gemeenschap van studenten en docenten draagt hieraan bij.

Zo verrijkt diversiteit het academisch debat en geeft het een betere voorbereiding op toekomstige beroepsuitoefening in een pluriforme samenleving.

ECHO Award
23 juni 2017
Ali Aljasem, student Conflict Studies and Human Rights, is genomineerd voor de ECHO Award 2017.
Vluchtelinstudent Yves met Elena, Marij en Hilke van Incluusion
20 juni 2017
Vluchtelingen kunnen colleges volgen aan de Universiteit Utrecht via het project InclUUsion. Wat zijn de ervaringen?
1 juni 2017
Verslag van de kick-off van de Taskforce Diversiteit op 15 mei.