De Universiteit Utrecht stimuleert diversiteit en inclusie binnen het onderwijs, het onderzoek en de organisatie. Onder deze diversiteit verstaat de universiteit verscheidenheid van onder andere gender, etniciteit, klasse, religie en seksualiteit. Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid wil de universiteit een bijdrage leveren aan het overbruggen van tegenstellingen en het creëren van gelijke kansen voor iedereen.

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit

De Universiteit Utrecht biedt studenten een inspirerende en uitdagende leeromgeving. Een divers samengestelde gemeenschap van studenten en docenten draagt hieraan bij.

Zo verrijkt diversiteit het academisch debat en geeft het een betere voorbereiding op toekomstige beroepsuitoefening in een pluriforme samenleving.

25 juli 2017
Indonesische ambassadeur bezoekt Summer Schoolprogramma Islamic Banking aan U.S.E.
19 juli 2017
Interview eerste afgestudeerde UU Fellow Kofi Annan Business School (KABS)
13 juli 2017
Het project Mediawijs door media maken is gehonoreerd binnen de route Veerkrachtige en Zinvolle Samenlevingen van de Nationale Wetenschapsagenda.
logo Utrecht SummerSchool
5 juli 2017
Deze zomer verwelkomt de Utrecht Summerschool het recordaantal van 4000 studenten. Zij zijn afkomstig uit 125 landen.