LERU

Logo League of European Research Universities

De Universiteit Utrecht is lid van de League of European Research Universities (LERU). De LERU is een vereniging van grote Europese onderzoeksuniversiteiten die door samenwerking invloed willen uitoefenen op de Europese beleidsagenda op het gebied van onderzoek, onderwijs en innovatie.

Fundamenteel grensverleggend onderzoek

De LERU-universiteiten pleiten voor fundamenteel grensverleggend onderzoek, excellent onderwijs in een onderzoeksintensieve omgeving en het beter valoriseren van de rol die Europese universiteiten kunnen spelen in innovatieprocessen. De LERU heeft 23 leden. Rector Magnificus Prof. dr. Henk Kummeling is vanaf 1 juni 2018 lid van de Rectors' Assembly van de LERU.

Economische impact

De leden van de LERU hebben samen een grote impact met hun onderwijs en onderzoek. Ook creëren ze een grote economische waarde voor de Europese economie. In 2016 hebben de LERU partners een gezamenlijke economische waarde gegenereerd van 99,8 miljard euro en 1,3 miljoen banen. Meer informatie over de economische impact is te vinden op de Engelstalige website van de LERU.

Medewerkers van de Universiteit Utrecht gaan via onderstaande knop direct naar de LERU-pagina op intranet.

LERU op Intranet