Prijzen en onderscheidingen

Utrechtse onderzoekers behoren tot de top van hun vakgebied. Ze werken samen met wetenschappelijke- en maatschappelijke partners over de hele wereld. Ze worden regelmatig onderscheiden met prestigieuze onderzoeksubsidies, prijzen en lidmaatschappen.

De cijfers in de onderstaande tabel zijn gebaseerd op het jaar van bekendmaking/ toekenning en kunnen dus afwijken van het call-jaar.

Meer informatie:

Prof. Cristine Morais Smith
19 december 2019
De European Physical Society reikt de prijs tweemaal per jaar uit aan een excellente vrouwelijke natuurkundige.
Kerrewin van Blanken. Foto: José van der Geest
17 december 2019
Elk jaar gaan de Volkskrant en het International Institute Of Social History (IISG) op zoek naar excellente scripties over een historisch onderwerp
Plastic in zee © iStockphoto.com
3 december 2019
Tom Idema heeft een Acceleration Grant ontvangen voor zijn onderzoeksproject "Crafting Sustainable Transformation Stories".