Over Operatie Breinbreker

Hoe bewogen dinosauriërs? Kan je je eigen geld maken? Hoe bepalen je hersenen wat je ziet? Bij de Universiteit Utrecht werken veel onderzoekers die dagelijks hun brein breken over dit soort moeilijke vragen. In de wetenschapsshow Operatie Breinbreker in TivoliVredenburg ontdekken bezoekers (8+) samen met hen de antwoorden! Ben jij erbij op zondag 4 juni? Je kunt kiezen voor de show van 10.30 uur én 13.00 uur. 

Speur mee

Tijdens de interactieve show vertellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht waar zij hun brein over breken en waarom. Dat doen ze samen met presentator Boy Vissers, bekend van Quest Junior. Maak je klaar voor een hoop spektakel en onverwachte momenten. Razende reporter Lieke gaat tijdens de show op bezoek bij onderzoekers op de campus. En neem je speurneus mee, want in de show zit een code verstopt... Kraak jij de code? Dan maak je samen met jouw familie kans op een prijs!  

Onderzoek het samen

Kom na de show naar het activiteitenplein en test allerlei activiteiten van het vernieuwde UMU (Universiteitsmuseum Utrecht)! Rolt de kegel omhoog of omlaag? Zweven jullie superzwevers even goed als plantenzaden? En wat ontdekken jullie aan echte dierenbotten? Vraag je van alles af, onderzoek het samen met het museum en krijg een voorproefje van het nieuwe UMU. 

Programma

Show 1

Zaal openVanaf 10.00 uur 
Show10.30 - 11.30 uur
Activiteitenplein Onderzoek het samen11.30 - 12.30 uur

Show 2

Zaal openVanaf 12.30 uur
Show13.00 - 14.00 uur
Activiteitenplein Onderzoek het samen14.00 - 15.30 uur
Kinderen gaan zelf op onderzoek uit na de wetenschapsshow
Foto: Lize Kraan

Kaartverkoop

Tickets zijn €3,50 voor kinderen en €8,00 voor volwassenen en te koop via de website van TivoliVredenburg

Koop hier je tickets