Vluchtelingen

Is de huidige vluchtelingenproblematiek uniek in de geschiedenis? Kun je eigenlijk wel scherp onderscheid maken tussen een vluchteling en een migrant? Welke rechten hebben vluchtelingen? Hoe kan Europa hier mee omgaan? In het Dossier Vluchtelingen brengt de Universiteit Utrecht de kennis en inzichten bij elkaar die haar onderzoekers aan dit onderwerp toegevoegd hebben voor een breder publiek, om deze en andere vragen te beantwoorden.

3 juli 2018
NEMO Kennislink interviewde Sterre Leufkens over problemen in NT2-onderwijs die migranten met verschillende taalachtergronden tegenkomen.
Handen die in een hek klauwen
28 juni 2018
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht waarschuwen voor de gevaren van nieuwe migratiedeals voor vluchtelingen, met landen buiten de EU.
Antoine Buyse op NPO Radio 1
27 juni 2018
Mensenrechten raken in het geding als er opvangkampen voor vluchtelingen buiten de EU worden opgericht, aldus Buyse.
EK Damesvoetbal 2017
1 mei 2018
Publicatie van onderzoekers van de Universiteit Utrecht in de International Review for Sociology of Sport, 9 april 2018.