Vluchtelingen

Is de huidige vluchtelingenproblematiek uniek in de geschiedenis? Kun je eigenlijk wel scherp onderscheid maken tussen een vluchteling en een migrant? Welke rechten hebben vluchtelingen? Hoe kan Europa hier mee omgaan? In het Dossier Vluchtelingen brengt de Universiteit Utrecht de kennis en inzichten bij elkaar die haar onderzoekers aan dit onderwerp toegevoegd hebben voor een breder publiek, om deze en andere vragen te beantwoorden.

Nieuws

Incluusion studenten tijdens de conferentie "The road to integration through higher education"
21 augustus 2018
De eerste internationale evaluatie van vluchtelingenprogramma's was een succes.
Vluchtelingen © iStockphoto.com/BalkansCat
13 augustus 2018
Uğur Üngör schreef een column voor portal WO2 over de overeenkomsten in levenservaringen van jonge Syriërs en de Nederlandse oorlogsgeneratie.
3 juli 2018
NEMO Kennislink interviewde Sterre Leufkens over problemen in NT2-onderwijs die migranten met verschillende taalachtergronden tegenkomen.
Handen die in een hek klauwen
28 juni 2018
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht waarschuwen voor de gevaren van nieuwe migratiedeals voor vluchtelingen, met landen buiten de EU.