Is de huidige vluchtelingenproblematiek uniek in de geschiedenis? Kun je eigenlijk wel scherp onderscheid maken tussen een vluchteling en een migrant? Welke rechten hebben vluchtelingen? Hoe kan Europa hier mee omgaan? In het Dossier Vluchtelingen brengt de Universiteit Utrecht de kennis en inzichten bij elkaar die haar onderzoekers aan dit onderwerp toegevoegd hebben voor een breder publiek, om deze en andere vragen te beantwoorden.

24 maart 2017
Koen Leurs heeft in het kader van zijn ‘Young Connected Migrants’ project drie videoportretten gemaakt van drie immigranten in Nederland.
Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon © iStockphoto.com/Jcarillet
10 maart 2017
Nora Stel zet in NRC uiteen welke lessen we kunnen leren van de ervaringen van Palestijnse vluchtelingen in Libanon voor de opvang van Syrische vluchtelingen.
Syrische studente Siham viert Koningsdag, (c) Ahmet Polat, 2016)
5 januari 2017
Vluchtelingen krijgen een gezicht in de foto-expositie Weer toekomst! van Ahmet Polat, in Utrecht te zien vanaf 23 januari.
17 oktober 2016
Een consortium met de Universiteit Utrecht krijgt Europese subsidie voor een vernieuwende vorm van opvang van asielzoekers in Overvecht.

Bijvoorbeeld: 03/29/2017