Nieuws

Algemeen Dagblad
18 april 2017
Over het verdriet na de dood van een huisdier wordt nogal eens lacherig gedaan. Maar het rouwen om een dier is vergelijkbaar met het rouwen om een mens.
© iStockphoto.com/ryasick
18 april 2017
Daniel Cohnitz, theoretisch filosoof aan de Universiteit Utrecht, doet onderzoek naar het ontstaan en de gevaren van complottheorieën.
13 april 2017
Naast de Groenlandse walvis die maandag bij Vlissingen werd gespot, was er dinsdag nog een bijzonder zeezoogdier in Zeeland te zien.
12 april 2017
De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en het bedrijf Invenit uit Raamsdonk hebben Connected Animals Group of Companies opgericht.
Gazet van Antwerpen
11 april 2017
Inwoners van Wuustwezel maken zich grote gezondheidszorgen over de niet-aflatende aanvragen voor nieuwe industriële kippenstallen.
Prof. dr. Yoad Vinter Seggev. Foto Ed van Rijswijk
11 april 2017
Op 10 april hield Yoad Winter zijn oratie. Naar aanleiding daarvan was hij te gast bij radioprogramma De Taalstaat (8 april) waar hij sprak over zijn onderzoek.
11 april 2017
De Universiteit Utrecht en Invenit BV hebben een joint venture opgericht die systemen ontwikkelt voor het aansluiten van dieren op internet.
Vlag Islamitische Staat. Bron: Wikimedia Commons/VOA
11 april 2017
De hoeveelheid propaganda van IS is sterk gedaald sinds de zomer van 2015. Joas Wagemakers geeft in de Volkskrant (6 april) toelichting over de achtergrond.
10 april 2017
Via het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling een nieuwe manier om dierenmishandeling aan te pakken.
Volkskrant
7 april 2017
Uit het eerste grote Nederlandse onderzoek naar dierenmishandelaars komt een aantal opvallende conclusies naar voren.
© iStockphoto.com/Krakozawr
7 april 2017
Jaap Verheul was te gast bij Spitsuur op BNR Nieuwsradio (3 april) om te praten over de Amerikaanse democratie.
© iStockphoto.com/GA161076
7 april 2017
Bas van Bavel schoof aan in het economenpanel bij BNR Nieuwsradio (3 april) om actuele economische kwesties uit binnen- en buitenland te bespreken.
© iStockphoto.com/RyanJLane
7 april 2017
Dan Hassler-Forest geeft in Elsevier (8 april) een verklaring voor de opkomst van de buitenstaander en de zonderlinge eenling als succesvol tv- en filmpersonage
Het Parool
6 april 2017
Om de dood van een huisdier wordt nog wel eens lacherig gedaan, maar het rouwen om een dier is vergelijkbaar met het rouwen om een mens.
© iStockphoto.com/liangpv
4 april 2017
Nog vijftig jaar moeten we ons het hoofd breken over de vraag: wat heeft Leonard Rutgers in zijn tijdcapsule gestopt? Hij vertelt erover in het FD (1 april).
4 april 2017
Aristoteles' ideeën over burgerschap kunnen ons ook in hedendaagse debatten omtrent nationale identiteit en discriminatie helpen, zegt Beatrice de Graaf in NRC.
© iStockphoto.com/Jorisvo
4 april 2017
Voor de website Sociale Vraagstukken en het Reformatorisch Dagblad ontkracht religiewetenschapper Lucien van Liere het idee dat religie aanzet tot geweld.
Jeroen Dijsselbloem - Wikimedia Commons/Rijksoverheid.nl
4 april 2017
Saskia Pieterse schetst een cultuurgeschiedenis van de Nederlandse botheid op De Groene Amsterdammer (31 maart), n.a.v. de rel rond Jeroen Dijsselbloem.
3 april 2017
Vanaf deze week start op RTV Utrecht een nieuwe serie programma's met Henk Westbroek met een eerste aflevering over bloeddonatie door en voor honden.
3 april 2017
Al 4,5 maand zitten de uitloopkippen binnen. De laatste vogelgriepuitbraak was op Eerste Kerstdag, maar het gevaar is nog altijd niet geweken.

Pagina's

RSS