De huidige klimaatverandering heeft wereldwijd grote gevolgen voor mens en milieu. Hoe kunnen we omgaan met dit complexe vraagstuk, de grootste uitdaging voor de mensheid? Onderzoekers van de Universiteit Utrecht bestuderen het  klimaat, het broeikaseffect, de klimaatverandering en de rol van de mens. En dragen op deze manier bij aan een duurzame toekomst.

Als trump uit het klimaatakkoord stapt
26 mei 2017
Een interview met hoogleraar Detlef van Vuuren over de vraag of Trump in het klimaatakkoord van Parijs blijft of niet.
23 mei 2017
De schade van de aardbeving in Nepal (2015) werd flink versterkt door een abnormale hoeveelheid sneeuw, zeggen onderzoekers van oa. de Universiteit Utrecht.
IJskap Antarctica smelt door verandering oceaanstroming
5 april 2017
De Antarctische ijskap onderging twintig tot dertig miljoen geleden cycli van enorme uitbreiding en krimp, concluderen oa. Utrechtse aardwetenschappers.
Icebergs near Ililissat, Greenland. Photo by Mark Garten, UN Photo.
31 maart 2017
IJskappen smelten sneller door verzadiging sneeuwlaag met bevroren smeltwater, blijkt uit onderzoek gepubliceerd in Nature Communications.
Appy Sluijs
29 maart 2017