De huidige klimaatverandering heeft wereldwijd grote gevolgen voor mens en milieu. Hoe kunnen we omgaan met dit complexe vraagstuk, de grootste uitdaging voor de mensheid? Onderzoekers van de Universiteit Utrecht bestuderen het  klimaat, het broeikaseffect, de klimaatverandering en de rol van de mens. En dragen op deze manier bij aan een duurzame toekomst.

tropical beach frieling persbericht
6 maart 2017
De razendsnelle temperatuurstijging in de tropische oceaan 56 miljoen jaar geleden leidde tot een enorme sterfte onder organismen in de regio.
24 februari 2017
Ecogames kunnen de abstracte gevolgen van klimaatverandering beter invoelbaar maken, om mensen zo te betrekken bij klimaatvraagstukken, zegt Joost Raessens.
22 februari 2017
Om CO₂-uitstoot van de vliegsector structureel te verlagen is duurzaam geproduceerd biobrandstof onmisbaar, schrijven onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
Mount_Kenya_Hakon_Dahlmo
9 februari 2017
Bergen in tropische regio’s kunnen door klimaatverandering sneller warmer worden dan wetenschappers eerst vermoedden.
7 februari 2017
Hoogleraar duurzame energievoorziening Gert Jan Kramer plaatst de klimaat- en energieambities van politieke partijen in het licht van de afgelopen 30 jaar.