De huidige klimaatverandering heeft wereldwijd grote gevolgen voor mens en milieu. Hoe kunnen we omgaan met dit complexe vraagstuk, de grootste uitdaging voor de mensheid? Onderzoekers van de Universiteit Utrecht bestuderen het  klimaat, het broeikaseffect, de klimaatverandering en de rol van de mens. En dragen op deze manier bij aan een duurzame toekomst.

Sybren Drijfhout
7 juni 2017
Oratie van oceanograaf Sybren Drijfhout op 22 juni
Als trump uit het klimaatakkoord stapt
26 mei 2017
Een interview met hoogleraar Detlef van Vuuren over de vraag of Trump in het klimaatakkoord van Parijs blijft of niet.
23 mei 2017
De schade van de aardbeving in Nepal (2015) werd flink versterkt door een abnormale hoeveelheid sneeuw, zeggen onderzoekers van oa. de Universiteit Utrecht.
IJskap Antarctica smelt door verandering oceaanstroming
5 april 2017
De Antarctische ijskap onderging twintig tot dertig miljoen geleden cycli van enorme uitbreiding en krimp, concluderen oa. Utrechtse aardwetenschappers.
5 april 2017
Het RIVM heeft Guus Velders benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Luchtkwaliteit en klimaatinteracties' aan de Universiteit Utrecht