De huidige klimaatverandering heeft wereldwijd grote gevolgen voor mens en milieu. Hoe kunnen we omgaan met dit complexe vraagstuk, de grootste uitdaging voor de mensheid? Onderzoekers van de Universiteit Utrecht bestuderen het  klimaat, het broeikaseffect, de klimaatverandering en de rol van de mens. En dragen op deze manier bij aan een duurzame toekomst.

23 mei 2017
De schade van de aardbeving in Nepal (2015) werd flink versterkt door een abnormale hoeveelheid sneeuw, zeggen onderzoekers van oa. de Universiteit Utrecht.
IJskap Antarctica smelt door verandering oceaanstroming
5 april 2017
De Antarctische ijskap onderging twintig tot dertig miljoen geleden cycli van enorme uitbreiding en krimp, concluderen oa. Utrechtse aardwetenschappers.
Icebergs near Ililissat, Greenland. Photo by Mark Garten, UN Photo.
31 maart 2017
IJskappen smelten sneller door verzadiging sneeuwlaag met bevroren smeltwater, blijkt uit onderzoek gepubliceerd in Nature Communications.
Appy Sluijs
29 maart 2017
Ammodo award voor Appy Sluijs
tropical beach frieling persbericht
6 maart 2017
De razendsnelle temperatuurstijging in de tropische oceaan 56 miljoen jaar geleden leidde tot een enorme sterfte onder organismen in de regio.