Hans Clevers

Hans Clevers is hoogleraar Moleculaire Genetica aan de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht en groepsleider bij het Hubrecht Instituut (KNAW). Sinds juni 2015 is hij wetenschappelijk directeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Clevers ontving de afgelopen jaren tal van prijzen voor zijn onderzoek, waaronder de Spinozapremie (2001), de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland, en de Heinekenprijs voor de Geneeskunde (2012). Clevers was van 2012 tot 2015 president van de KNAW. In 2013 ontving hij de Breakthrough Prize in Life Sciences.

Life Sciences in Utrecht

Het stamcelonderzoek van Hans Clevers speelt een prominente rol binnen het Utrechtse strategisch onderzoeksthema Life Sciences waarin Utrechtse wetenschappers uit de biologie, scheikunde, diergeneeskunde en geneeskunde samenwerken.

7 augustus 2019
Voor hun podcast Lab Leven kwam de Universiteit van Nederland op bezoek in het organoidenlab van Marianne Verhaar en Hans Clevers.
4 maart 2019
Mini-nieren gemaakt met cellen uit urine bieden mogelijkheden voor nieuwe behandelingen die minder belastend zijn voor nierpatiënten.
28 augustus 2017
Hans Clevers, hoogleraar Moleculaire Genetica en groepsleider bij het Hubrecht Instituut, is één van de grondleggers van organoïden. Science interviewde hem.
alumni-hansclevers_385x257.jpg
8 mei 2017
Hans Clevers vertelt op 7 mei in het tv-programma ‘The mind of the universe’ over zijn doel: kapotte organen herscheppen.
8 mei 2017
Hans Clevers en 5 andere gerenommeerde wetenschappers ontvangen zwaartekrachtssubsidie van NWO.