Hoe kan samenwerking in Europa het beste vorm krijgen, bijvoorbeeld voor grote vraagstukken rondom duurzaamheid, economie of vluchtelingenopvang? Wat kan Nederland met het voorzitterschap bereiken? Wat is de betekenis van het Oekraïnereferendum voor Europa? Deze en andere vragen proberen onderzoekers van de Universiteit Utrecht vanuit verschillende invalshoeken te beantwoorden.

8 mei 2017
Ton van den Brink en Anna Gerbrandy schrijven in een column voor NRC over de juridische uitdagingen in de EU.
28 april 2017
Onder co-redactie van Ann Rigney verscheen themanummer 'Audiovisual Memory and the (Re)Making of Europe' over transnationale herinneringscultuur in Europa.
24 april 2017
Ton van den Brink en Anna Gerbrandy schrijven in een column voor NRC over de uitdagingen die de ontwikkelingen in Hongarije opleveren voor de EU.
Linda Senden
19 april 2017
Het AIV advies is door de commissie toegelicht in een openbare briefing aan Tweede Kamerleden.
Prof. dr. Joris van Eijnatten en dr. Jaap Verheul
24 februari 2017
De historici ontvingen de subsidie voor het programma 'CHEurope: Critical Heritage Studies and the Future of Europe'.
EU-vlaggen
22 februari 2017
Geen enkele hervorming van de EU zal voor populisten ooit genoeg zijn, betoogt Ton van den Brink in de Volkskrant.
Bronislaw Geremek
17 februari 2017
De Geremek-lezing was een groot succes. De avond werd bezocht door Poolse en Nederlandse politici en natuurlijk studenten en medewerkers van de UU.