Crisis in Europa

Hoe kan samenwerking in Europa het beste vorm krijgen, bijvoorbeeld voor grote vraagstukken rondom duurzaamheid, economie of vluchtelingenopvang? Wat kan Nederland met het voorzitterschap bereiken? Wat is de betekenis van het Oekraïnereferendum voor Europa? Deze en andere vragen proberen onderzoekers van de Universiteit Utrecht vanuit verschillende invalshoeken te beantwoorden.

Europa in crisis?
21 juni 2018
Femke van Esch (Europese integratie) en Hans Vollaard (Europese desintegratie en euroscepsis) zijn ondanks alles optimistisch over de toekomst van Europa.
Een boer besproeit een sojaveld.
4 juni 2018
Volgens jurist Natalie Dobson tast het klimaatbeleid in sommige gevallen de soevereiniteit van non-EU landen aan.
4 juni 2018
Het Time Machine FET Flagship CSA-voorstel van Frédéric Kaplan, waaraan ook het Descartes Centre meeschreef, mag door naar de tweede ronde.