Crisis in Europa

Hoe kan samenwerking in Europa het beste vorm krijgen, bijvoorbeeld voor grote vraagstukken rondom duurzaamheid, economie of vluchtelingenopvang? Deze en andere vragen proberen onderzoekers van de Universiteit Utrecht vanuit verschillende invalshoeken te beantwoorden.

3 september 2018
In augustus 2018 verscheen prof. dr. Maarten Prak's 'Citizens without Nations. Urban Citizenship in Europe and the World, c.1000–1789'.
3 september 2018
Op 27 augustus verscheen een interview met prof. dr. Maarten Prak in de Volkskrant naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Citizens without Nations'.
Feta kaas in een salade
25 juli 2018
Europa wil de namen van "onze" voedingsspecialiteiten wereldwijd beschermen, maar krijgt daardoor soms het deksel op de neus, betoogt econoom Martijn Huysmans.