Crisis in Europa

Hoe kan samenwerking in Europa het beste vorm krijgen, bijvoorbeeld voor grote vraagstukken rondom duurzaamheid, economie of vluchtelingenopvang? Deze en andere vragen proberen onderzoekers van de Universiteit Utrecht vanuit verschillende invalshoeken te beantwoorden.

© iStockphoto.com
6 december 2018
Op 3 december publiceerde Trineke Palm een blog over het Europese veiligheidsbeleid en discussies over een Europees leger in de jaren ’50.
EU-vlag met Brexit
6 december 2018
Opiniestuk van Trineke Palm over de Britse emoties rondom de Brexit
8 november 2018
Op 4 november was Arthur Weststeijn te gast bij radioprogramma OVT om te praten over de Italiaanse film 'Loro'.
29 oktober 2018
Voor de afsluitende conferentie van het ERC-project 'Securing Europe, Fighting its Enemies' is een call for papers geopend.
3 september 2018
In augustus 2018 verscheen prof. dr. Maarten Prak's 'Citizens without Nations. Urban Citizenship in Europe and the World, c.1000–1789'.
3 september 2018
Op 27 augustus verscheen een interview met prof. dr. Maarten Prak in de Volkskrant naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Citizens without Nations'.
Feta kaas in een salade
25 juli 2018
Europa wil de namen van "onze" voedingsspecialiteiten wereldwijd beschermen, maar krijgt daardoor soms het deksel op de neus, betoogt econoom Martijn Huysmans.