Hoe kan samenwerking in Europa het beste vorm krijgen, bijvoorbeeld voor grote vraagstukken rondom duurzaamheid, economie of vluchtelingenopvang? Wat kan Nederland met het voorzitterschap bereiken? Wat is de betekenis van het Oekraïnereferendum voor Europa? Deze en andere vragen proberen onderzoekers van de Universiteit Utrecht vanuit verschillende invalshoeken te beantwoorden.

14 februari 2018
In de nieuwste Europa-column stelt Ton van den Brink de volgende vraag: Mag je voor het Europese parlement vooral Natiestaatburgers of Europese burgers kiezen?
13 februari 2018
Van het studentenhandboek Europa in alle staten verschijnt op 22 februari een Engelse, geactualiseerde vertaling onder co-redactie van Liesbeth van de Grift.
Leerlingen in een klas
13 februari 2018
In duo’s bezoeken de studenten middelbare scholen om leerlingen bij te brengen wat de invloed is van de Europese Unie op hun dagelijks leven.
12 januari 2018
De Europese Commissie heeft Madeleine de Cock Buning van de UU aangesteld als voorzitter van de nieuwe EU High-Level Expert Group.
23 oktober 2017
Meer aandacht voor niet-economische belangen in het mededingingsrecht vereist voldoende draagvlak in Europa, schrijft Anna Gerbrandy in NRC.
Protestmars met Catalaanse vlaggen tegen dreigende lucht
6 oktober 2017
Hoogleraar Internationaal recht Cedric Ryngaert kritisch over Catalaanse afscheiding