Crisis in Europa

Hoe kan samenwerking in Europa het beste vorm krijgen, bijvoorbeeld voor grote vraagstukken rondom duurzaamheid, economie of vluchtelingenopvang? Wat kan Nederland met het voorzitterschap bereiken? Wat is de betekenis van het Oekraïnereferendum voor Europa? Deze en andere vragen proberen onderzoekers van de Universiteit Utrecht vanuit verschillende invalshoeken te beantwoorden.

Nieuws

Europa in crisis?
21 juni 2018
Femke van Esch (Europese integratie) en Hans Vollaard (Europese desintegratie en euroscepsis) zijn ondanks alles optimistisch over de toekomst van Europa.
Een boer besproeit een sojaveld.
4 juni 2018
Volgens jurist Natalie Dobson tast het klimaatbeleid in sommige gevallen de soevereiniteit van non-EU landen aan.
4 juni 2018
Het Time Machine FET Flagship CSA-voorstel van Frédéric Kaplan, waaraan ook het Descartes Centre meeschreef, mag door naar de tweede ronde.
© iStockphoto.com/AntiMartina
25 mei 2018
Arthur Weststeijn en Arend Jan Boekestijn discussieerden op radioprogramma Dit is de Dag over het potentiële gevaar van de nieuwe Italiaanse regering.
Portret van Marij Swinkels
18 mei 2018
Bestuurskundige Marij Swinckels is een van de nieuwe KNAW Faces of Science, het blog waarin jonge wetenschappers een inkijkje geven in hun leven en onderzoek.
Stefan Kulk
15 mei 2018
In de nieuwste Europa-column stelt Stefan Kulk dat de haast om het internet te reguleren leidt tot versplintering van regels en wetten.
14 mei 2018
Studenten Europees Recht gaven de afgelopen maanden schoolklassen in het hele land les over het belang van de Europese Unie.
Drs. Arend-Jan Boekestijn
4 mei 2018
Sinds 2009 was historicus Arend Jan Boekestijn columnist Buitenland voor Elsevier. Ter gelegenheid van zijn afscheid als een columnist een groot interview.
Linda Senden
12 april 2018
In de nieuwste Europa-column stelt Linda Senden dat een vrouwenquota in Nederland dichterbij komt door de druk uit Europa.
12 maart 2018
Een expertgroep met hoogleraar Madeleine de Cock Buning adviseert politici, scholen en media in een Europees rapport over desinformatie.

Pagina's

RSS