Master Neuropsychology

Jonge vrouw ondergaat eeg onderzoek

De masteropleiding Neuropsychology is een éénjarige universitaire opleiding waarin de nadruk ligt op het verwerven van kennis en vaardigheden op het gebied van de neuropsychologie. Naast cursorisch onderwijs bestaat de master uit een stage en masterthesis. De opleiding wordt afgerond met het behalen van een masterdiploma en de titel Master of Science (MSc). Meer informatie over de stage en masterthesis, en de BAPD/LOGO-verklaring zijn te vinden op deze website.

Heb je je al ingeschreven voor de master Neuropsychology en wil je een overzicht van de vakken die je kan volgen, meer informatie over de stages en thesis en/of wil je meer weten over in- en uitschrijven? Zie dan onze students site.

Als je na je afstuderen verder wil in het klinische werkveld, is het handig om je tijdens je opleiding al te oriënteren op de vooropleidingseisen van de post-master opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Zie voor meer informatie Registraties & vervolgopleidingen. Na de GZ-opleiding is iemand gezondheidszorgpsycholoog-BIG en kan men zelfstandig werkzaam zijn binnen de gezondheidszorg. Een GZ-psycholoog met een MSc in de neuropsychologie en een opleidingsplaats in een neuropsychologisch werkveld kan de meest voorkomende neuropsychologische stoornissen diagnosticeren en is thuis in het gebied van de revalidatie en behandeling hiervan.