Studenten

Student begeleidt professor: de omgekeerde wereld!

Studenten die meedoen aan Meet the Professor, worden gekoppeld aan een professor. Ze hebben een aantal keer contact om af te spreken hoe de professor kan worden geholpen met het schoolbezoek. Dat gaat vooral om tips op onderwijskundig gebied.

Meedoen met Meet the Professor geeft studenten de kans om op een leuke manier verder te leren over Wetenschap- & Technologie-onderwijs. Bovendien leveren ze een belangrijke bijdrage aan het vertalen van wetenschappelijk onderzoek naar het basisonderwijs. 

Nina vertelt over Meet the Professor 2016
"Het is een leuke ervaring die helemaal niet veel tijd kost. Het heeft in mijn ogen echt een meerwaarde voor je opleiding en stage."

Dit zeiden studenten over Meet the Professor 2018:

"Ik vond het erg leuk om op deze manier bij te dragen aan het in de klas brengen van wetenschappelijk onderwijs. Het gaf mij veel ideeën over hoe ik dat zelf ook zou kunnen doen in mijn lessen." 

"Wanneer je met een professor in gesprek gaat, merk je dat je de afgelopen jaren toch best veel ervaring hebt opgedaan en geleerd in het onderwijs. Daarnaast is het ook leuk om een keer een professor te helpen in plaats van andersom." 

"Heel leuk! Drie werelden komen elkaar een beetje tegen: die van de onderzoeker, die van mij als (aanstormend) leerkracht en de basisschool."