Meet the Professor 2018

Op woensdag 28 maart 2018 fietsten 136 professoren van de Universiteit Utrecht naar de basisscholen van Utrecht om in de klas te vertellen over hun onderzoek en de universiteit. Meet the Professor was ook de aftrap van het buddy-programma van de Universiteit Utrecht. Komend jaar krijgen 15 leerlingen uit groep 8 de kans om kennis te maken met de universiteit.

De kinderen leren er veel van en maken kennis met de wetenschap; veel leuker dan het uit een boek te moeten lezen!

Leerkracht groep 7

Geheimzinnig portret

Meet the Professor 2018

Een uniek moment tijdens de opening van Meet the Professor in de Senaatszaal van het Academiegebouw: er hing voor het eerst in de geschiedenis een portret van een nog levende hoogleraar aan de muur van de Senaatszaal. Sterker nog; van een hoogleraar die tijdens de opening van Meet the Professor in de zaal stond! Leerlingen van de Lukasschool zochten uit drie professoren degene die het meest leek op een portret aan de muur. Na een korte spannende zoektocht bleek dat prof. Hans Kristian Ploos van Amstel (Geneeskunde) te zijn.

Aftrap buddy-programma

Meet the Professor 2018

Tijdens de opening van Meet the Professor 2018 werd een nieuw buddy-programma van de Universiteit Utrecht gelanceerd. Komend jaar krijgen 15 leerlingen van basisscholen die dit jaar meedoen aan Meet the Professor de kans om kennis te maken met de universiteit. Het programma richt zich op leerlingen die vanwege hun achtergrond niet gemakkelijk in aanraking komen met de universiteit. De kinderen worden gekoppeld aan een student van de Universiteit Utrecht die hen een halfjaar lang begeleidt. Ze gaan bijvoorbeeld samen op tegenbezoek bij hun Meet the Professor-hoogleraar.

Prof. Annetje Ottow vertelt meer over het buddy-programma in haar vlog die ze maakte tijdens Meet the Professor.  

Selfie met een prof