Meet the Professor 2017

145 hoogleraren van de Universiteit Utrecht stapten op woensdagochtend 29 maart 2017 op de fiets naar basisscholen in Utrecht en omgeving. Meer dan 3500 leerlingen uit alle hoeken van de samenleving konden tegelijkertijd kennismaken met de wetenschap en een kijkje nemen in de wereld van de universiteit.

Heel erg bedankt voor de leuke hints en de leerzame, leuke opdrachten. We vonden het geweldig om weer mee te mogen doen!

Leekracht groep 8
Meet the Professor op OBS Overvecht loc. de Gagel. Video: Kitty Beem/Weike van Koolwijk

Johanna Westerdijk

Tekening van de prof, groep 7 basisschool de Achtbaan

In 2017 was het precies honderd jaar geleden dat Johanna Westerdijk als eerste vrouw in Nederland professor werd. Meet the Professor 2017 stond daarom in het teken van vrouwelijke professoren en het onderzoek van Johanna: schimmels!

Groep 7 en 8 van de Kathedrale Koorschool Utrecht zong een prachtige serenade voor de vrouwelijke profs bij de opening van Meet the Professor.

Bekijk hieronder de video.

Video: Niels van der Grift

Gouden enveloppen

Voor het bezoek stuurde de professor elke maand een geheime aanwijzing over zijn of haar identiteit naar school, in een grote gouden envelop. Door deze spannende zoektocht leerde de klas van alles over wetenschap, onderzoek en de universiteit.

Kijk hieronder naar de zoektocht van de Parkschool.

Video: Parkschool Persbureau.

Benieuwd naar de eerste editie van Meet the Professor? Klik dan door naar de pagina van 2016!