Meet the Professor 2016

Foto: Steven Snoep

Op woensdag 30 maart 2016 stapten 140 professoren voor het eerst op de fiets naar bijna alle basisscholen van Utrecht. Na een openingsrondje onder de Dom door, fietsten ze naar alle hoeken van Utrecht om de kinderen te vertellen over hun onderzoek.

Het was een fantastische dag! Professoren en scholen reageerden razend enthousiast. Lees hieronder hun reacties, of bekijk de foto´s. Je kan ook op deze pagina een filmpje bekijken.

Prof. Raymond Schiffelers met zijn groep

Professoren:

"Het is lang geleden dat ik zóveel vragen kreeg! We hadden nog uren door kunnen gaan!"

"Ik heb met een aantal collega's nog nagepraat en we vonden eigenlijk dat we dit iedere maand zouden moeten doen. Ben dus ook erg benieuwd naar het vervolg en denk hier graag over mee!"

"Ik was wel wat zenuwachtig voor deze happening en was niet zeker of groep 6/7 al klaar was om over professoren en onderzoek te praten. Maar dit had ik mis: we hebben gesproken over het beroep van professor en mijn onderzoek. Ik denk echt dat de kinderen het echt begrepen hebben. Leuk om zo veel spontaniteit te horen!"

"Was super leuk en ze wilden alles weten; hoeveel mensen mijn machine beter gaat maken, wat mijn lievelingseten is en hoeveel ik er aan verdien! Voor herhaling vatbaar."

Dit was het leukste wat ik in tijden heb gedaan!

Rick Grobbee
Prof. Rick Grobbee met zijn groep

Leerkrachten:

"Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag! We gaan zeker nog even door met het lesidee dat wij vandaag gemaild kregen. Bedankt voor deze super ervaring."

"Het leuke aan dit project vond ik het lange wachten en iedere maand die gouden enveloppe krijgen. Heerlijke spanningsopbouw."

"De kinderen hingen aan haar lippen! De professor heeft 5 kwartier verteld over haar werk en ze wist de kinderen de hele tijd te boeien."

"Het was meer dan geweldig! De kinderen waren erg onder de indruk van het werk van de prof. Dank voor het mee mogen doen en voor de prettige samenwerking. Als dit project volgend schooljaar weer wordt aangeboden, dan ben ik graag van de partij."

De leerlingen en ik vonden het fantastisch! Echt super interactief en leerzaam. Zeker voor herhaling vatbaar!

Leerlingen

Lees hier hoe de leerlingen het vonden om mee te doen met Meet the Professor:

Parkschool

Basisschool de Krullevaar

Op de Groene Alm

Jenaplanschool Wittevrouwen

OBS Jules Verne

OBS de Klim

Prof. Ivo Giesen met zijn groep
Prof. Dop Bar had een emmer hersenen meegenomen!
Prof. Elisabetta Manunza met haar groep

In 2017 organiseerden we Meet the Professor opnieuw. Benieuwd hoe het toen ging? Klik dan snel door!