Samen kleuren we de stad

Samen kleuren we de stad. In september delen we speciale lustrumpakketten uit aan 600 studentenhuizen in Utrecht. Een pakket vol verrassingen, waaronder raamstickers, posters, slingers en leuke cadeautjes. Wil je ons mee helpen het lustrum zichtbaar te maken in de stad? Laat zien dat ook jij deel uitmaakt van dit lustrum en maak kans op een lekkere prijs voor jou en je studentenhuis. Lees snel verder en ga aan de slag!

Win een diner met jouw studentenhuis

Lustrumslingers

In het lustrumpakket zitten verschillende 'goodies': raamstickers, slingers, posters, folders, etc. Wil je ons mee helpen het lustrum zichtbaar te maken in de stad? Laat zien dat ook jij deel uitmaakt van dit lustrum en geef de poster een plek op je raam, hang de slingers op of verf je voordeur geel en blauw. Heb je zelf een goed idee of heb je helaas geen pakket kunnen bemachtigen? Geen zorgen, ga zelf aan de slag met papier, schaar, verf en lijm.

Win jij met je studentenhuis een 3-gangendiner bij de Faculty Club? Ga aan de slag en kleur samen met ons de stad!

Natuurlijk doe je dit niet voor niks. Want niet alleen zorg je ervoor dat de stad er sfeervol uitziet, ook kun je een bijzondere en lekkere prijs in de wacht slepen. Het origineelste, kleurrijkste of mooist versierde studentenhuis wint een driegangendiner ter waarde van 50 euro p.p. in onze Faculty Club, gelegen in het ceremoniële hart van de Universiteit Utrecht: het Academiegebouw.

De Faculty Club

• De huiskamer van de Faculty Club in het Academiegebouw
  • Huiskamer Faculty Club
  • De tuin van de Faculty Club in het Academiegebouw

Aan de slag

Lustrum raamsticker

In het pakket zit onder andere meer informatie over het lustrumprogramma, een mooie slinger, een spelletje om samen met jouw huisgenoten te spelen, een theedoek voor de afwas én twee raamstickers.

We geven je graag wat tips & tricks om deze raamsticker op de juiste manier te bevestigen:

• Zorg dat de ondergrond vet- en vuilvrij is voor een optimale hechting.

• Gebruik een beetje lauw water met zeepsop erin om het raam nat te maken of gebruik een glasreiniger.

• Haal de sticker van de backing los.

• Plak eerst een klein stukje op de ondergrond en positioneer dit (zolang de ondergrond nat is kan je de sticker herpositioneren). Plak vervolgens de sticker in zijn geheel op het raam.

• Haal het overtollige zeepwater of de glasreiniger voorzichtig weg met een (thee)doek. Denk eraan om het zeepwater of de glasreiniger van binnen naar buiten te wrijven.

Heb je geen pakket kunnen bemachtigen, ben je momenteel niet in de buurt van Utrecht of zin in een DIY? Download onderstaande ontwerpen en ga zelf aan de slag!

Download hier het ontwerp van de slingers
Download hier het ontwerp van de stickers

De voorwaarden

1. Indien je een lustrumpakket hebt, ga aan de slag met de producten die in het pakket zitten én geef er een extra en eigen invulling aan. Heb je geen pakket meer kunnen bemachtigen? Ga dan zelf aan de slag. Pak papier, verf, lijm en een schaar en doop jouw studentenhuis om tot een echt lustrumhuis;

2. De versieringen zijn geïnspireerd op de lustrumstijl. Benieuwd naar de kleuren of heb je inspiratie nodig? Kijk op deze website voor meer informatie;

3. Het origineelste, kleurrijkste of mooist versierde studentenhuis wint;

4. Er zijn drie diners weg te gegeven onder de inzendingen. Drie studentenhuizen (van maximaal 7 personen) maken dus kans op een uitgebreid diner in de Faculty Club;

5. De prijs is alleen voor studenten woonachtig in Utrecht en studerend aan de Universiteit Utrecht;

6. Om mee te dingen naar de prijs kan je foto's maken en inzenden via het Instagram-kanaal van de Universiteit Utrecht met de #morgenmakenwesamen of - als je een privé-account hebt - via mail versturen naar socialmedia@uu.nl (t.a.v. inzending samen kleuren we de stad);

7. Inzendingen kunnen ingezonden worden tot en met zondag 17 oktober 2021. In de week van maandag 18 oktober zal de prijsuitreiking plaatsvinden via het Instagram-kanaal van de Universiteit Utrecht.

8. De winnaar wordt gekozen aan de hand van de stemfunctie via het Instagram-kanaal van de Universiteit Utrecht. De drie huizen met de meeste stemmen winnen;

9. Laat de versieringen zichtbaar zijn tot en met 14 november. Dit is het laatste weekend dat we het lustrum met de stad vieren;

Lustrumversiering op de ramen van het Academiegebouw - foto van Dick Boetekees
385 jaar wetenschap in Utrecht door Universiteit Utrecht en UMC Utrecht