Wetenschap in Utrecht

Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht is een brede universiteit met toonaangevend onderzoek en innovatief onderwijs. De universiteit heeft een sterke band met de stad en regio Utrecht. Onze universitaire wortels reiken tot diep in het verleden. Belangrijke vraagstukken onderzoeken we vanuit verschillende invalshoeken.

Ons onderzoek richt zich op vier thema’s:

  1. Dynamics of Youth onderzoekt de ontwikkeling van jongeren in een snel veranderende samenleving. Wie loopt risico en hoe zorgen we voor een optimale individuele en maatschappelijke ontwikkeling?

  2. Het thema Institutions for Open Societies richt zich op duurzame welvaart, gelijkwaardigheid en democratie. Welke rol spelen (in)formele regels van het menselijk handelen daarbij?

  3. Life Sciences-onderzoek in Utrecht werkt aan een gezonde toekomst voor volgende generaties.

  4. Pathways to Sustainability draagt bij aan de transitie naar een duurzame samenleving met behulp wetenschappers uit uiteenlopende disciplines en externe partners.

Lees meer over het onderwijs en het onderzoek van de Universiteit Utrecht.

UMC Utrecht

Elke dag werken alle medewerkers van het UMC Utrecht aan het verder verbeteren van de zorg en de gezondheid van mensen. Vooraan staan is niet genoeg. Het UMC Utrecht wil vooroplopen en de zorg in Nederland verder brengen.

De komende jaren wil het UMC Utrecht meer waarde toevoegen aan het leven van mensen. Het UMC Utrecht maakt het verschil kunnen door unieke samenwerkingen op te zoeken en samen grenzen te verleggen.

Lees meer over het UMC Utrecht.

385 jaar wetenschap in Utrecht door Universiteit Utrecht en UMC Utrecht