Draag bij aan morgen

Het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht zetten zich in voor een betere morgen. Maar dat kunnen we niet zonder hulp. Daarom brengen we twee mooie projecten onder de aandacht waaraan jij een steentje kan bijdragen: de Mobiele Huiskamer in het UMC Utrecht en het beurzenprogramma van het Utrechts Universiteitsfonds.

Steun de Mobiele Huiskamer: afscheid nemen in huiselijke sfeer

Zuster Nijn

In dit bijzondere lustrumjaar gaat de opbrengst van zuster Nijn naar de aanschaf van een mobiele huiskamer in het (kinder)ziekenhuis.

In het ziekenhuis afscheid nemen of samen iets vieren in huiselijke sfeer. Dat is onze wens voor patiënten in het UMC Utrecht en kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis die ongeneeslijk ziek zijn en niet meer verplaatst kunnen of willen worden.

Met een mobiele huiskamer kunnen we de typische ziekenhuiskamer een meer huiselijke en gemoedelijke sfeer geven. Denk hierbij aan kleurrijk beddengoed, kussens, lampen en servies. Met deze aankoop steun je dit doel voor ongeneeslijk zieke kinderen en patiënten.

Dit handgemaakte Nijntje is exclusief gemaakt voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis en gehaakt door kansarme vrouwen in Vietnam, de oplage is beperkt.

Geef om gelijke kansen op studeren in Utrecht

Draag bij aan morgen

Studeren aan een universiteit is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een grote groep studenten kan niet rekenen op financiële steun van de overheid of ouders. Het Utrechts Universiteitsfonds wil zo veel mogelijk studenten de kans bieden om te studeren Hierbij vragen we jouw hulp.

Met jouw steun kunnen we grote en kleine beurzen verstrekken aan die studenten die het nodig hebben. Zo gaat talent niet verloren en kunnen deze jonge mensen in te toekomst een waardevolle bijdrage leveren aan onze wereld. In dit lustrumjaar willen we zo veel mogelijk studenten steunen.

Help mee om dromen te verwezenlijken en doneer aan gelijke kansen. Jouw gift, groot of klein, maakt een verschil voor deze studenten.

Doneer hier voor gelijke kansen

Over het Utrechts Universiteitsfonds

Het Utrecht Universiteitsfonds werd in 1886 opgericht door alumni van de Universiteit Utrecht. Dit jaar vieren wij dus onze 135ste verjaardag. Het Universiteitsfonds werkt samen met studenten, alumni en medewerkers van de universiteit om projecten te realiseren die een bijdrage leveren aan het onderwijs, onderzoek of leefklimaat van de universiteit.

Ter gelegenheid van onze verjaardag willen wij dit jaar 20 extra studiebeurzen voor (toekomstige) studenten mogelijk maken. Zo dragen wij samen met onze donateurs bij aan morgen.