Instituut voor Biodynamica en Biocomplexiteit

Wat zijn de fundamentele principes achter het leven? Deze vraag motiveert het onderzoek van het Instituut voor Biodynamica en Biocomplexiteit. Als onderdeel van het universitaire onderzoeksthema Life Sciences doen we interdisciplinair onderzoek dat biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde combineert, op zoek naar het begrijpen van levende systemen.

We bestuderen leven op verschillende organisationele niveaus, van individuele moleculen, zoals DNA, lipiden en eiwitten, tot cellen en modelorganismes. Door lab-experimenten te combineren met theorie en simulaties willen we beter begrijpen hoe complexe dynamische processen en hun evolutie in elkaar zitten.

Sander van den Heuvel
+31 (0)30 253 4230

Institute of Biodynamics and Biocomplexity
Padualaan 8
3584 CH Utrecht

Robin Ohm
31 juli 2019
Robin Ohm ontving in 2019 een VIDI-beurs om te ontdekken hoe paddenstoelen zich verdedigen tegen ziekteverwekkers.
Sabrina Oliveira
25 juli 2019
Oliveira ontvangt de subsidie voor nieuwe behandeling van hoofd-halskanker.
16 april 2019
Neurobiologen publiceren hun resultaten in Cell Reports.