Instituut voor Biodynamica en Biocomplexiteit

Wat zijn de fundamentele principes achter het leven? Deze vraag motiveert het onderzoek van het Instituut voor Biodynamica en Biocomplexiteit. Als onderdeel van het universitaire onderzoeksthema Life Sciences doen we interdisciplinair onderzoek dat biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde combineert, op zoek naar het begrijpen van levende systemen.

We bestuderen leven op verschillende organisationele niveaus, van individuele moleculen, zoals DNA, lipiden en eiwitten, tot cellen en modelorganismes. Door lab-experimenten te combineren met theorie en simulaties willen we beter begrijpen hoe complexe dynamische processen en hun evolutie in elkaar zitten.

Sander van den Heuvel
+31 (0)30 253 4230

Institute of Biodynamics and Biocomplexity
Padualaan 8
3584 CH Utrecht

16 april 2019
Neurobiologen publiceren hun resultaten in Cell Reports.
4 april 2019
Neurobiologen Cátia Frias en Corette Wierenga publiceerden hun resultaten in Journal of Neuroscience.
14 januari 2019
Oratie prof. dr. Kirsten ten Tusscher