Instituut voor Biodynamica en Biocomplexiteit

Wat zijn de fundamentele principes achter het leven? Deze vraag motiveert het onderzoek van het Instituut voor Biodynamica en Biocomplexiteit. Als onderdeel van het universitaire onderzoeksthema Life Sciences doen we interdisciplinair onderzoek dat biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde combineert, op zoek naar het begrijpen van levende systemen.

We bestuderen leven op verschillende organisationele niveaus, van individuele moleculen, zoals DNA, lipiden en eiwitten, tot cellen en modelorganismes. Door lab-experimenten te combineren met theorie en simulaties willen we beter begrijpen hoe complexe dynamische processen en hun evolutie in elkaar zitten.

Sander van den Heuvel
+31 (0)30 253 4230

Institute of Biodynamics and Biocomplexity
Padualaan 8
3584 CH Utrecht

14 januari 2019
Oratie prof. dr. Kirsten ten Tusscher
NWO logo English
17 december 2018
ECHO-subsidies bieden onderzoekers de kans om creatieve, risicovolle ideeën uit te werken, die de kiem kunnen zijn voor onderzoeksthema’s van de toekomst.
Alle laureaten van de Spinoza- en Stevinpremies 2018
12 september 2018
Celbiologe Anna Akhmanova en historica Beatrice de Graaf namen vandaag de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap in ontvangst