Tips en agenda

Faculty Club

Het is voorjaar in de Faculty Club

De rechtsstaat en Europa

Na deel 1 van de Trilogie van de rechtsstaat - 'De rechter en de psychiater' - volgt nu deel 2. Waar staan we met de rechtsstaat en waar gaat het heen? Kom op 28 mei naar de Faculty Club en praat mee.

Wetenschap

Utrecht Science Week

Van 27 september tot en met 6 oktober is het weer Utrecht Science Week, met een gevarieerd programma van lezingen, debatten en rondleidingen over duurzaamheid en gezond leven. Ook het Betweter Festival, het Weekend van de Wetenschap en de Dag van de Duurzaamheid maken deel uit van het programma.

Festival Europa

Lijsttrekkersdebat

Politiek, literatuur, muziek & wetenschap

Vlak voor de Europese verkiezingen organiseert de Universiteit Utrecht samen met de Bibliotheek Utrecht ‘Festival Europa’. Met onder meer Sander Schimmelpenninck, Lise Witteman (Follow the Money), De Kiesmannen (lijsttrekkersdebat en comedy) en muzikant Blaudzun. De programmering is in handen van drie onderzoekers van Rechtsgeleerdheid: Dave van Toor, Pauline Phoa en Hanneke van Eijken. Op 31 mei barst het festival om 16 uur los. Gratis toegang, wel graag aanmelden. Kom luisteren, meepraten en meedenken. Wat voor een Europa wil jij?

Blijven leren

Dr. Jeroen Oomen giving opening lecture at UFS summer school 2023

Utrecht Summer School

De Utrecht Summer School is een van de grootste academische zomerscholen in Europa en het programma voor de zomer van 2024 is te vinden op www.utrechtsummerschool.nl. Er worden zo'n 165 cursussen aangeboden voor studenten, PhD's, postdocs en professionals. Van Humanities tot Social Sciences, Art & Design tot Business, Law and Economics en Life Sciences.

Natuur

Zomeravond in de Tuinen

De Botanische Tuinen tijdens zonsondergang is een magische plek. Daarom zijn de Tuinen in juni elke donderdagavond extra lang open. Dwaal door de verstilde tuinen, bekijk de lege campus vanaf de Rotstuin, plof neer op ons terras voor een hapje en drankje óf strijk neer in het gras met een picknicktas. Iedere donderdagavond in juni open tot 22:00 uur.

Wetenschap voor kinderen

Kinderen die aan het schrijven zijn tijdens de KennisKnetters

KennisKnetters

Kun je voetballen met robots? Waarom leven er geen dino's meer? En hoe weet je of iets waar is of niet? Ontdek samen met onderzoekers de antwoorden op deze vragen tijdens de eerste editie van KennisKnetters. Dit initiatief van TivoliVredenburg wordt in samenwerking met de Universiteit Utrecht en het Universiteitsmuseum georganiseerd. Hebben jij en je (klein)kinderen, vanaf 8 jaar, zin in een dag vol ontdekkingen, experimenten en verrassingen? Zet dan zondag 26 mei, van 12:00 tot 16:00 uur, in je agenda.

Save the date

Bekijk voor alle alumni-evenementen onze agenda