Tips

Expositie ‘Uitgelicht’

Poster van de expositie ''Uitgelicht"

De Botanische Tuinen presenteren samen met de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland de expositie ‘Uitgelicht!’ over schaduwplanten. De expo licht niet alleen deze plantengroep uit, maar ook botanische kunst. In totaal zijn zo’n veertig soorten planten geportretteerd door botanisch kunstenaars en de tekeningen zijn verspreid door de Tuinen op groot formaat te vinden. Schaduwplanten staan, zoals de aanduiding al zegt, liefst wat donkerder. Dat vereist wel allerlei aanpassingen, zoals groot blad dat licht kan opvangen, het bezit van veel bladgroen, een rode onderkant van de bladeren enzovoort.

Tot en met 2 juli, van 10.00 tot 16.30 uur in de Botanische Tuin. Voor meer informatie, kijk op de website

Lustrumviering

Foto van de haard van de Faculty Club

In 2023 bestaat de Faculty Club 25 jaar. Dat wordt dit najaar uitbundig gevierd, maar de aftrap vindt al plaats op 6 april met een ‘Openingsfeest vijfde lustrum’. Bezoek de website voor meer informatie over het programma.

Verder is er iedere donderdag ‘Domibo’, en iedere eerste donderdag van de maand Happy Hour. Tijdens het Happy Hour zijn de drankjes voor de helft van de prijs, de borrelhapjes worden dan aangeboden door de Faculty Club en cateraar Vineyard. Na het Happy Hour kun je nog genieten van een daghap. Reserveren voor de daghap is niet verplicht, maar wel wenselijk (zo ben je verzekerd van een tafel). Nodig vooral collega’s of vrienden uit!

Lustrumopening op donderdag 6 april 2023 van 17:00 tot 22:00 uur. Iedere donderdag Domibo vanaf 17.00 uur, en iedere eerste donderdag van de maand vanaf 17.00 Happy Hour.

Science & Fiction

Foto van het Louis Hartlooper Complex

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap en filmhuis Louis Hartlooper Complex organiseren in mei en juni de twaalfde editie van de filmreeks Science & Fiction. Op vier avonden vertonen zij vier bijzondere films, ingeleid door wetenschappelijke onderzoekers. Na afloop kunnen bezoekers met hen in gesprek. Dit jaar is het thema Wie doet er mee? De filmreeks vindt plaats op 16 en 30 mei, 13 en 27 juni 2023.

Kijk voor meer informatie op de website

Doctor Atomic

Poster van opera Doctor Atomic

Het Utrechtsch Studenten Concert bestaat 200 jaar! Dat wordt gevierd met een groots project: zeven uitvoeringen van de spannende en actuele opera Doctor Atomic. In juli wordt de Werkspoorkathedraal in Utrecht omgebouwd tot festivalterrein en operatheater waar het publiek wordt ondergedompeld in het Manhattan Project: de ontwikkeling en proef van de eerste atoombom. De opera en het festival vertellen het verhaal over de onwaarschijnlijke inzet van betrokken wetenschappers, over hun twijfels en hun angst voor deze creatie.

13 t/m 25 juli in de Werkspoorkathedraal. Informatie en tickets op de website. Meedoen aan de crowdfundingactie? Klik op deze link

Waarom komen mensen in verzet?

Studenten bij herdenkingsmonument

Wanneer komen mensen in verzet en waarom? Welke rol spelen sociale netwerken, ideeën en vaardigheden hierin? En waarom zijn sommige verzetsbewegingen principieel geweldloos en andere juist niet? Historicus prof. Ismee Tames (Universiteit Utrecht & Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie NIOD) doet onderzoek naar de ervaringen van mensen in tijden van oorlog en massaal geweld.

Haar lezing is na afloop van de herdenking van de omgekomen leden van de universitaire gemeenschap bij het monument voor de ingang van de Aula en de stedelijke dodenherdenking op het Domplein.

Donderdag 4 mei 2023 van 20:00 tot 21:30 bij de Aula Academiegebouw.

Save the date

Kijk voor alle alumni-evenementen op onze agenda