Blijven ontwikkelen

Nieuwe kennis ontwikkelt zich razendsnel. In je werk heb je ongetwijfeld kennis nodig die tijdens je studie niet aan bod is gekomen. Met het Onderwijs voor Professionals van de Universiteit Utrecht doe je actuele kennis en vaardigheden op om duurzaam inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt. Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Of het nu gaat om een korte cursus of een volledige master, je kunt je hele leven blijven leren aan de Universiteit Utrecht.

"Je kan altijd ergens dieper induiken"

Foto van Mathijs Konings

Mathijs Konings (37)
Studie: Design for virtual theater and games (HKU)
Functie: Chief Product Officer bij Tover
Cursus: uu.nl/sociaalondernemen

Mathijs Konings is direct na zijn studie begonnen met ondernemen. Hij werkt bij Tover, waar ze serious games ontwikkelen voor mensen met cognitieve problemen. Een bedrijf met een maatschappelijke missie dus. Daarom besloot hij om deel te nemen aan de leergang Sociaal Ondernemen van de Universiteit Utrecht.

Nascholen is een mooie manier om je bewust te worden van je vaardigheden en hoe je jouw gedachtes kunt overbrengen op anderen. Door te blijven leren kan je jezelf en je team naar een nieuw niveau tillen. Denk nooit dat je genoeg hebt geleerd, je kan altijd ergens dieper induiken.

Waarom wilde je doorleren aan de universiteit?
Toen ik startte met deze leergang was ik volop aan het ondernemen. Hierdoor kon ik alles wat voorbijkwam direct toepassen. De indeling van de leergang was prettig, je leert eerst de stof en daarna krijg je de tijd om deze toe te passen. Veel van wat ik in deze leergang heb geleerd pas ik toe en geef ik ook aan andere mensen door.

Elkaar vinden op menselijk niveau
Bij Tover weten wij elkaar op een menselijk niveau te vinden. Dat creëert een sterke vertrouwensband. Dit zag ik ook terug in de leergang. Doordat je met ondernemers bij elkaar zit en er een open sfeer heerst, leer je om uitdagingen te bespreken, jezelf kwetsbaar op te stellen en om hulp te vragen. Het curriculum gaat verder dan alleen praktische kennis en zoekt aansluiting op een dieper menselijk niveau.

Illustratie van verder ontwikkelen
Beeld: Aad Goudappel

Omgaan met (sociale) media in de publieke sector

START: Voorjaar 2023
DUUR: 4 tweewekelijkse bijeenkomsten op vrijdag
KOSTEN: €2.500

Professionals in de publieke sector krijgen regelmatig met media te maken. Denk aan maatregelen in het kader van de energietransitie, de opening van een nieuw azc of de uitloop van een infrastructureel project. Er staan belangen op het spel, emoties kunnen hoog oplopen, en maatschappelijke risico’s worden duidelijk.

Meld je aan

Professionaliteit in een tijdperk van verandering (Engels)

START: nog niet bekend
DUUR: 6 studieweken, 3 – 4 uur per week
KOSTEN: gratis

Deze Massive Open Online Course (MOOC) biedt een overzicht van hoe informatietechnologie, de opkomst van het managerialisme en maatschappelijke, culturele en demografische veranderingen het werk van professionals hebben beïnvloed en hoe dit hen dwingt te reageren. Naast een diepgaand begrip van deze uitdagingen wordt een stappenplan opgesteld voor een ander perspectief, een paradigmaverschuiving en een weg vooruit.

Meld je aan

Ook blijven ontwikkelen?

Bekijk het volledige aanbod van Onderwijs voor Professionals:

Onderwijs voor professionals