Blijven ontwikkelen

"Jezelf onder een vergrootglas leggen"

Nieuwe kennis ontwikkelt zich razendsnel. In je werk heb je ongetwijfeld kennis nodig die tijdens je studie niet aan bod is gekomen. Met het Onderwijs voor Professionals van de Universiteit Utrecht doe je actuele kennis en vaardigheden op om duurzaam inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt. Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Of het nu gaat om een korte cursus of een master met certificaat of diploma, je kunt je hele leven blijven leren aan de Universiteit Utrecht.

Dimphy Schreurs

Dimphy Schreurs (43)
Studie(s): Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en daarna Kunstgeschiedenis aan de UU
Functie: Hoofd Publiek en Educatie bij Museum Catharijneconvent
OvP-Programma: Leiderschap in Cultuur (LinC), 2014-2015, 14 maanden

Toen Dimphy Schreurs net een paar maanden bij Museum Catharijneconvent werkte, kwam haar leidinggevende het LinC-programma van de UU tegen en spoorde haar aan om zich aan te melden.

“LinC staat voor Leiderschap in Cultuur. Ik dacht: ik ben toch geen ‘leider’? Past dit dan wel bij mij? Maar het enthousiasme van mijn manager werkte aanstekelijk en ik zocht de website op. Daar werd duidelijk dat LinC niet focust op klassiek leiderschap en hoe je bijvoorbeeld medewerkers aanstuurt, maar hoe je organisaties in beweging brengt vanuit een duidelijke eigen visie. Eerst stilstaan bij jezelf is daarbij essentieel. Daarom is zelfreflectie een belangrijk onderdeel van het programma, samen met wetenschappelijke kennis en netwerken. Die combinatie sprak mij enorm aan. Bovendien voelde het feit dat LinC een UU-programma was als een dikke kwaliteitsstempel.”

Zes jaar later is Dimphy nog altijd dankbaar voor de inzichten die LinC haar heeft gegeven. “Het was een groot cadeau. Samen met een mentor stond ik stil bij wat ik écht wil en vooral ook bij wat ik niet wil, bij mijn kwaliteiten en valkuilen. Deze inzichten geven focus, rust en richting. Daarnaast slaagt de UU erin om een brug naar de praktijk te slaan. Alle kennisoverdracht werd direct gekoppeld aan de concrete werkpraktijk van de deelnemers. Iets wat vooral in het licht van een leven lang leren waardevol is, want om aansluiting op de arbeidsmarkt en de maatschappelijke actualiteit te houden, moet je je blijven ontwikkelen. Ik kan iedereen aanraden om te kijken wat voor soort cursus of programma jou verder kan brengen in je persoonlijke ontwikkeling en daarmee in je loopbaan.”

Kijk voor meer informatie over LinC op de website bij Executive programma'sIn april starten diverse programma’s. Bekijk ook het gehele aanbod van Onderwijs voor Professionals.

Kijk voor meer informatie over LinC op de website van onze Executive programma's. In april starten diverse programma’s.

Executive programma's
Illustratie Onderwijs voor Professionals

Herontwerp je onderwijs in coronatijd

Start: 26 mei 2021
Duur: vier bijeenkomsten van 1,5 uur
Kosten: € 420,-

In deze training werk je aan het herontwerp van je afstandsonderwijs onder begeleiding van adviseurs programma van vier bijeenkomsten is geschikt voor docenten in het hoger onderwijs uit heel Nederland en voor (zelfstandig) trainers van professionals.

Meld je aan

Masterclass Social Intrapreneurship

Start: mei 2021
Aanmelden: 23 april 2021
Duur: 6 dagen
Kosten: € 2.450,-

Binnen deze masterclass verwerf je de laatste academische kennis op het gebied van social intrapreneurship en corporate social entrepreneurship. Daarnaast leer je hoe je met toepasbare en innovatieve tools jouw organisatie nog sterker neerzet.

Meld je aan

Ook blijven ontwikkelen?

Bekijk het volledige aanbod van Onderwijs voor Professionals:

Onderwijs voor professionals