Blijven ontwikkelen

Nieuwe kennis ontwikkelt zich razendsnel. In je werk heb je ongetwijfeld kennis nodig die tijdens je studie niet aan bod is gekomen. Met het Onderwijs voor Professionals van de Universiteit Utrecht doe je actuele kennis en vaardigheden op om duurzaam inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt. Op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Of het nu gaat om een korte cursus of een volledige master, je kunt je hele leven blijven leren aan de Universiteit Utrecht.

Foto van Christophe Cabazan

Christophe Cabazan (52)
Studie(s): Diergeneeskunde (algemene virologie, algemene immunologie en aviaire pathologie).
Functie: Wetenschappelijk Directeur Pluimvee bij Ceva Animal Health
Cursus: Poultry Health Science

Alumnus Christophe Cazaban heeft al 25 jaar ervaring in zijn werkveld. Toch besloot hij deel te nemen aan de cursus Poultry Health Science van de Universiteit Utrecht. Volgens mij kun je op elke leeftijd of elk punt in je professionele carrière verder leren.

De natuur om ons heen verandert voortdurend en dieren passen zich constant aan. Daarom benadrukt Christophe dat het vooral in de wereld van biologie van cruciaal belang is om te blijven leren: Diergeneeskunde is wereldwijd van belang. Het vak is continu in beweging. We blijven nieuwe aspecten ontdekken of herzien onze theorieën. Dat houdt mij enthousiast.

Waarom de universiteit?

Vanwege de reputatie en de kwaliteit van het onderwijs, was het voor mij logisch om voor de Universiteit Utrecht te kiezen. De professoren hebben veel onderwijservaring en brengen hun boodschap goed over. Een academische cursus behandelt onderzoeken vanuit verschillende oogpunten, dit helpt je om verschillende standpunten van vakgenoten te begrijpen. Via de Universiteit Utrecht kreeg ik na afloop ook een geaccrediteerd certificaat, dit was voor mij essentieel.

Er is altijd meer te leren

Luisteren, horen en absorberen

Inzichten en ervaringen delen is belangrijk in de biologie. Dit stond ook centraal in de cursus van de faculteit Diergeneeskunde. Ons vakgebied is een wereldwijd netwerk. Voor de gezondheid van mens en dier is het belangrijk dat we onze ervaringen op grote schaal delen en onszelf blijven bijscholen. Het maakt niet uit of je 40, 50 of 60 jaar oud bent, het is belangrijk om je hersenen actief te houden en bereid te zijn om te luisteren, te horen en nieuwe informatie op te nemen.

Wil je deze cursus ook volgen?

Meld je dan aan voor de volgende editie op 28 maart. Meer info vind je op de Onderwijs voor Professionals-website

Illustratie van hoe een individu het brein aan het besturen is
Beeld: Aad Goudappel

Epidemiology of Animal Infectious Diseases

START: 2 mei 2022
DUUR: Twee weken, met iedere week vijf werkdagen
KOSTEN: €1.385

Infectieziekten zijn een belangrijke oorzaak van ziektelast bij dieren, maar ook bij mensen. In deze cursus leer je technieken en theorie van veterinaire epidemiologie en dierlijke infectieziekten.

Meld je aan

Oplossingen ontrafelen voor toekomstig voedsel

START: 28 maart 2022 & 13 juni 2022
DUUR: 80 uur
KOSTEN: €2.150

Bij dierproeven staat het welzijn van proefdieren voorop. In deze door de overheid erkende cursus leer je als onderzoeker waarom je de drie V’s (vervanging, vermindering, verfijning) centraal stelt als je dierproeven opzet of uitvoert.

Meld je aan

Ook blijven ontwikkelen?

Bekijk het volledige aanbod van Onderwijs voor Professionals:

Onderwijs voor professionals