Ik wil zelf aandacht besteden aan sociale veiligheid

Een sociaal veilige universiteit creëren we samen. Het is daarom belangrijk het gesprek hierover te voeren en actie te ondernemen bij ongewenst gedrag. Wil je zelf meer leren over wat jij kan doen bij ongewenste situaties of hoe jij kunt zorgen voor een sociaal veilige studie- en werkomgeving? Of wil je als leidinggevende met je team aan de slag met het onderwerp? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.  

Voor studenten

Als student kun je workshop Active Bystander volgen of organiseren. In deze workshop krijg je binnen een uur tools aangereikt om te weten hoe je ongewenst gedrag herkent en wat je kunt doen om dit aan te kaarten. Zo kom je nooit meer met je mond vol tanden te staan als je iemand iets ziet doen wat je eigenlijk niet oké vindt, maar twijfelt of je moet ingrijpen. Ook zijn er diverse trainingsmogelijkheden gericht op het bespreken van consent, wensen en grenzen, zoals de workshop van Gelijkspel.

Wil jij een Active Bystander, Gelijkspel of andere workshop over sociale veiligheid organiseren voor jouw opleiding, studie- of studentenvereniging? Neem dan contact op met projectmanager sociale veiligheid Robin Smeets via r.smeets@uu.nl

In samenwerking met Bestuurlijk Actief organiseren we ook een training omgaan met ongewenst gedrag speciaal voor studentbestuurders en vertrouwenscontactpersonen van de studie- en studentenverenigingen. Check de website voor meer informatie

Voor medewerkers

Als medewerker of leidinggevende kun je verschillende workshops en trainingen volgen. Daarnaast kan je zelf een training via Goodhabitz volgen, en is er een toolkit met werkvormen/gesprekstechnieken. Een volledig overzicht vind je op intranet.

Ontdek wat je als medewerker kan doen