Vlaggen en banieren

Vlaggen en banieren namens de Universiteit Utrecht moeten voldoen aan de huisstijl (grid, logo, lettertype, kleur, beeld). Het ontwerpen en produceren van een banier wordt uitsluitend gedaan door een communicatieprofessional.

Vlag Universiteit Utrecht
Vlag van de Universiteit Utrecht

Er zijn twee verschillende UU-vlaggen:

  • De protocollaire vlag, die uitsluitend wordt gebruikt voor de Dies, Opening Academisch Jaar en universitaire rouw;
  • De vlag van de Universiteit Utrecht, die wordt gebruikt voor alle andere situaties.

De kleurenspecificatie van de protocollaire vlag is vastgelegd in een document.

Protocollaire vlag
Protocollaire vlag van de Universiteit Utrecht

De vlag op beeld

Voor het gebruik van beeld waarop een van beide UU-vlaggen zichtbaar is, dient men er op te letten dat de getoonde vlag past bij de situatie waarover gecommuniceerd wordt. In de beeldbank van de UU zijn van beide vlaggen een aantal beelden beschikbaar.

  • Beeldbanknr. 2684
  • Beeldbanknr. 3692
  • Beeldbanknr. 2661

De vlag van de Universiteit Utrecht is te leen

De UU wil goed zichtbaar zijn tijdens evenementen en activiteiten. Daarom is er een pilot gestart, waarbij geïnteresseerde collega’s en studentorganisaties via het self-service portal (inloggen met solis-id > Evenementen, vergaderen, lenen, reserveren > aanvraag middelen en faciliteiten) een vlag kunnen lenen.

Banieren

Het ontwerpen en produceren van een banier wordt uitsluitend gedaan door een communicatieprofessional. Neem voor het laten ontwerpen of maken van een banier contact op met de communicatieafdeling van het universiteitsonderdeel waar je werkt/studeert of direct met het Brand team.

logo toepassing
Banieren van de Univeristeit Utrecht
UU Beachflag