Drukwerk en Correspondentie

De Universiteit Utrecht geeft divers drukwerk uit, waaronder brochures, factsheets, folders, flyers en meer. Drukwerk wordt altijd geproduceerd door Canon. Wil je weten hoe je een bestelling plaatst bij Canon? Bekijk dan deze pagina.

Promotionele activiteiten

Wil je een promotionele activiteit organiseren op het UU-terrein in het Utrecht Science Park, de binnenstad of de International Campus Utrecht? Er is een aantal voorwaarden om dit te doen.

Lees hier de voorwaarden

Personeelsadvertenties

Personeelsadvertenties worden opgemaakt door HR van de directie Communicatie & Marketing.

Overige advertenties

Advertenties worden in kleur gemaakt tenzij dit niet mogelijk is.

Inkopen van een advertentie

Het inkopen van een personeelsadvertentie, rouwadvertentie, social media campagne, abriposter of een andere soort advertentie namens de UU gaat via één partij. Voor meer informatie ga naar intranet.

Vormgeving advertenties

Er is een aantal standaard sjablonen voor advertenties beschikbaar. Deze zijn op te vragen bij de interne contactpersonen. Voor meer informatie ga naar intranet.

Poster

Volg de richtlijnen voor de vormgeving van een poster van de Universiteit Utrecht, zoals de plaats van het logo, de keuze van het lettertype, kleurgebruik en beeld. Voor een wetenschappelijke presentatieposter kan je hier een template downloaden.
Posters bestellen doe je via het drukwerkportaal van Canon

Roll-up banner

Een roll-up banner wordt vaak gebruikt voor de aankleding van een locatie waar de universiteit een lezing of bijeenkomst organiseert. Ze kunnen ook goed worden gebruikt voor een presentatie van de universiteit op een beurs.
Het ontwerpen en produceren van een roll-up banner wordt uitsluitend gedaan door een communicatieprofessional en is ook te bestellen via de Canon Webshop

Brief en envelop

Brief

Een brief kan worden verstuurd in print maar ook als PDF. De brief bestaat uit twee onderdelen: het briefpapier en de opmaak. Het briefpapier van de Universiteit Utrecht is voorbedrukt met het logo linksboven, in kleur. Daar kan de brief in zwart/wit op worden geprint. Er zijn word-sjablonen beschikbaar voor het maken van een brief. Daar kan ook een PDF van worden gemaakt.

Envelop

De standaard envelop van de Universiteit Utrecht is te verkrijgen in C4- en C5- formaat, met of zonder venster. Het voordrukken van een afzenderadres is optioneel en kan bij het bestellen van de envelop worden ingevoerd.

> Specificaties van briefpapier en enveloppen

Voorbeeld van een voorbedrukte brief en envelop
Voorbedrukte brief en envelop. Het vermelden van een voorgedrukt afzenderadres op de envelop is optioneel.

Nieuwsbrief

De Universiteit Utrecht produceert verschillende digitale en gedrukte nieuwsbrieven.

Neem voor vragen over een digitale nieuwsbrief contact op met het webteam van de directie Communicatie & Marketing. Voor vragen over een papieren nieuwsbrief neem contact op met het brandteam.

voorbeeld nieuwsbrief digitaal
Voorbeeld van een digitale nieuwsbrief.

Formulier

Het opmaken van een duidelijk formulier verdient de nodige aandacht. Hanteer een heldere titel, introductietekst en paginanummering om de gebruiker van het formulier te ondersteunen. Zorg ervoor dat een tekstregel maximaal ca. 20 woorden bevat.

Voorbeeld digitaal formulier
Voorbeeld van een (digitaal) formulier.

Contact

Neem voor het maken van een communicatiemiddel zoals brochure, flyer, folder, uitnodiging of poster contact op met de afdeling communicatie van het universiteitsonderdeel waar je werkt of studeert, of met het Brandteam. Zij kunnen in overleg een opdracht aannemen en uitzetten bij een ontwerper.