Drukwerk

De Universiteit Utrecht geeft divers drukwerk uit, waaronder brochures, factsheets, folders en flyers. Drukwerk, zoals een brochure, worden bij de UU opgesteld door communicatieprofessionals. In Brandspot, ons publicatieplatform, is een sjabloon voor standaard brochures beschikbaar. Anders wordt de vormgeving gedaan door een interne of externe vormgever. Het heeft de voorkeur om te werken met standaard A-formaten: A5, A4. Drukwerk wordt altijd geproduceerd door Xerox.

Promotionele activiteiten

Wil je een promotionele activiteit organiseren op het UU-terrein in het Utrecht Science Park, de binnenstad of de International Campus Utrecht? Er is een aantal voorwaarden om dit te doen.

Personeelsadvertenties

Personeelsadvertenties worden opgemaakt door HR van de directie Communicatie & Marketing.

Overige advertenties

Advertenties worden in kleur gemaakt tenzij dit niet mogelijk is.

Inkopen van een advertentie

Het inkopen van een personeelsadvertentie, rouwadvertentie, social media campagne, abriposter of een andere soort advertentie namens de UU gaat via één partij. Voor meer informatie ga naar intranet.

Vormgeving advertenties

Er is een aantal standaard sjablonen voor advertenties beschikbaar. Deze zijn op te vragen bij de interne contactpersonen. Voor meer informatie ga naar intranet.

 

Opleidingsbrochures

Opleidingsbrochures voor de doelgroepen Bachelor-, Honours- en Masterkiezers worden samengesteld en gepubliceerd in het publicatieplatform. Meer informatie hierover is te vinden op intranet.

 

Poster

Volg de richtlijnen voor de vormgeving van een poster van de Universiteit Utrecht, zoals de plaats van het logo, de keuze van het lettertype, kleurgebruik en beeld. Voor een wetenschappelijke presentatieposter kan je hier een template downloaden.

 

Roll-up banner

Een roll-up banner wordt vaak gebruikt voor de aankleding van een locatie waar de universiteit een lezing of bijeenkomst organiseert. Ze kunnen ook goed worden gebruikt voor een presentatie van de universiteit op een beurs. Het ontwerpen en produceren van een roll-up banner wordt uitsluitend gedaan door een communicatieprofessional.

Uitnodiging

Een veelgebruikt format voor een uitnodiging vanuit de Universiteit Utrecht is een gevouwen liggende A5 kaart. Er is een aantal richtlijnen voor de opmaak van deze of een andere uitnodiging zoals de plaats van het logo, de keuze van het lettertype, kleur en beeld.

Alle uitnodigingen worden geprint of gedrukt bij Xerox.

Contact

Neem voor het maken van een communicatiemiddel zoals brochure, flyer, folder, uitnodiging of poster contact op met de afdeling communicatie van het universiteitsonderdeel waar je werkt of studeert, of met het Brandteam. Zij kunnen in overleg een opdracht aannemen en uitzetten bij een ontwerper.