Richtlijnen per type video

Video, gemaakt in opdracht van de Univesiteit Utrecht, voldoet aan de beeldstijl en communiceert een specifieke boodschap aan een doelgroep en één of meer kernwaarden van de universiteit.

 

Video gemaakt met mobiel

Ook voor video, gemaakt met de mobiel en in opdracht van de Universiteit Utrecht, gelden de huisstijlrichtlijnen. Wanneer een UU medewerker niet beschikt over een uitgebreid montageprogramma voor de mobiel, dan gelden onderstaande extra richtlijnen:
 

  • Vermelding van de afzender, sub-afzender, namen van personen, hoofdstukaanduiding en url verwijzing kan gedaan worden met het gesproken woord. Let daarbij op de snelheid van spreken, articulatie en voorkom ruis in de achtergrond.
  • Vermelding van hoofdstukken of andere overgangen in de video kan gedaan worden met de cameravoering. Denk aan scherpte/onscherpte of inzoomen/uitzoomen.
  • Wanneer het mobiele montageprogramma niet beschikt over de huisstijlkleuren, maak dan gebruik van de kleuren zwart, wit en grijs.
  • Wanneer het mobiele montageprogramma niet beschikt over de lettertypen Merriweather en Open Sans en deze ook niet opgehaald kunnen worden van het internet, gebruik dan het lettertype Verdana.

Portret

De geportretteerde dient wel in de cameralens te kijken, maar dit hoeft niet continu. De persoon wordt altijd in relatie tot de omgeving gefilmd. Er is altijd een deel van de omgeving zichtbaar, deze hoeft niet per se herkenbaar en scherp te zijn. De cameravoering t.a.v. een persoon is altijd dynamisch (green screen uitgezonderd).

Videoportret Erik Stam

Voorbeeld van een portretvideo.

Alumnus van het jaar

Voorbeeld van een portretvideo.

Architectuur

Locaties van de Universiteit Utrecht worden altijd in combinatie met mensen gefilmd (een omgeving waarin wordt geleefd). Voor films over architectuur en interieur waarbij de bouw of het ontwerp centraal staat, geldt deze richtlijn niet.

Universiteitsbibliotheek Binnenstad

Voorbeeld van een architectuurvideo.

Grootste zonnepark in Utrecht gelanceerd

Voorbeeld van een architectuurvideo. In deze video draait het om zonnepanelen op daken. In dat kader is de 'levende omgeving' niet van toepassing.

Reportage

Evenementen en activiteiten worden op een dynamische wijze in beeld gebracht en tonen bij voorkeur de interactie tussen mensen. 

Scheikunde studeren in Utrecht

Reportage over de opleiding Scheikunde.

China Light Utrecht

Reportageverslag van  het China Light festival in de Botanische Tuinen.

Video Victor J. Koningsbergergebouw

Reportage over het onderwijs en het onderzoek in het Koningsbergergebouw.

Animatie

Voor herkenbaarheid van de Universiteit Utrecht in animatie wordt gebruik gemaakt van één of meer kleuren van het corporate kleurenpalet. De animatie start en eindigt altijd met het universiteitslogo en is goed zichtbaar in beeld.

Universiteit Utrecht

In het animatiedeel van deze video worden de corporate kleuren geel, rood en grijs gebruikt om vormen en ruimten te definiëren.

Mijn merk is mooier dan het jou

In deze animatie wordt de corporate kleur geel gebruikt als opvulkleur.

Werken waar, wanneer en waarmee je maar wilt

In deze animatie worden de corporate kleuren geel en rood gebruikt als opvulkleuren.