Powerpoint / Keynote

Vier principes voor het maken van een goede presentatie

Een goede presentatie geven is een kunst. En niet iedereen voelt zich even comfortabel in de rol van presentator. Met als gevolg dat ze zich verstoppen achter hun presentatie

Dat is jammer want de toeschouwer luistert dan niet meer naar het verhaal maar kijkt alleen naar de slides die voorbijkomen. Om je te helpen bij het maken van een goede presentatie zijn er 4 principes die je kunt volgen.

We hebben een handout samengesteld van de 4 principes met aanvullende tips. Download deze en deel het met je collega's.

Download de handout

Het powerpointsjabloon

Er is een powerpointsjabloon met de juiste huisstijlelementen (lettertypes, kleurpalet, logo) voor een uitstraling die past bij de Universiteit Utrecht.

Het ontwerp is bewust minimalistisch: we willen jou vooral in staat stellen zo goed mogelijk je verhaal te doen. Ben je op zoek naar tips voor het geven van een goede presentatie? Bekijk dan onderstaande video. Onder de downloads vind je nog verdere hulp en tips.

Hoe werkt het UU-PowerPointsjabloon?

We bieden meerdere versies van het sjabloon aan:

Eén met het UU-logo op elke pagina ('logofied') en één met het UU-logo alleen op de titeldia. We raden de eerste versie aan voor presentaties buiten de universiteit en de tweede voor interne presentaties. Beide versies zijn beschikbaar in zowel Engels als Nederlands en met en zonder footer (presentatie-titel, datum, paginanummer).

Voorbeelden powerpoint slides
Overzicht van alle type slides
Voorbeeld van een beginslide in powerpointpresentatie
Voorbeeld van een voorblad. Er is ook een witte versie, en één met ruimte voor een afbeelding.

Het Keynote sjabloon

Voor medewerkers met een Mac zijn er ook sjablonen voor Keynote te downloaden. Deze werken nagenoeg hetzelfde als de powerpoint sjablonen. Het kan zijn dat de gebruikte lettertypes nog geïnstalleerd moeten worden. In het sjabloon staat hoe je dat moet doen.

Facultaire sjablonen

We werken aan één sterk merk, de Universiteit Utrecht. Om onze communicatie meer in lijn te brengen zijn de facultaire sjablonen vervallen.

Powerpointsjablonen voor onderwijsvoorlichting

Voor de Open dagen en de Masteravond zijn specifieke powerpointsjablonen verkrijgbaar bij het marketingteam van de directie Communicatie & Marketing.

Corporate presentatie

Er is ook een kant-en-klare presentatie met corporate informatie.