Wat doet een RM-onderzoeker?

Laboratorium © iStockphoto.com

Wil je weten wat het inhoudt om onderzoeker in de regeneratieve geneeskunde (RM, van het Engelse Regenerative Medicine) te zijn? Hier vind je filmpjes en verhalen met voorbeelden van wat RM-onderzoekers doen. 

Regeneratieve Geneeskunde is een bijzonder vakgebied waar biomedische wetenschappers, artsen en ingenieurs nauw samenwerken. Maar ook ethische vragen zijn belangrijk om ons morele kompas in de gaten te houden, dus er zijn ook ethici nodig. Kortom: samenwerken met wetenschappers die een andere achtergrond hebben is daarbij essentieel. Samen proberen al die verschillende experts om nieuwe behandelingen te vinden voor mensen met een ziekte, slijtage van het lichaam, letsel, of defecte genen. Daarbij springen ze eigenlijk steeds heen en weer tussen het laboratoriumonderzoek en de patiënt in de kliniek.   

Het leuke aan RM-onderzoek is dus dat het heel divers is, en omdat het nog een nieuw vakgebied is help je als onderzoeker mee aan veelbelovende ontwikkelingen.   

Dit alles maakt dat vaak geen dag hetzelfde is. Hoe je dag eruitziet is afhankelijk van je functie en waar je werkt. Hieronder lichten we dat toe aan de hand van een aantal voorbeelden.  

Verder lezen over onderzoek

Geschreven door: