Green Impact

Meedoen de Green Impact Challenge 2019? Dit kan nog gedurende de hele wedstrijdperiode. Schrijf je team in op www.greenimpact.org.uk/uu.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je in voor de Green Impact Update (tweewekelijks).

Wat is Green Impact?

Green Impact is een gedragsveranderingsprogramma, opgezet in 2006 in de UK, om duurzame veranderingen in een organisatie te ondersteunen. Het programma is in de UK de afgelopen jaren flink uitgegroeid en wordt nu toegepast binnen tientallen grote organisaties zoals bedrijven, ziekenhuizen, studenten verenigingen en natuurlijk universiteiten. Green impact wordt sinds 2018 toegepast op de Universiteit Utrecht en motiveert medewerkers om hun werkplek duurzamer te maken. Zo kunnen enthousiaste medewerkers vanuit hun eigen werkgroep zelf een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de Universiteit Utrecht. 

Wil je ook duurzaam doen? Doe mee aan de Green Impact Challenge!

Duurzaamheidscompetitie

Met de Green Impact challenge moedigt Green Office Utrecht medewerkers van de Universiteit Utrecht aan om deel te nemen aan een duurzaamheidscompetitie. Deelnemende teams krijgen credits voor het voltooien van uitdagingen die vooral gericht zijn op het verduurzamen van je werkplek. Zo kun je bijvoorbeeld een plan opstellen binnen je werkgroep om het openbaar vervoer of carpooling te stimuleren, of je collega’s stimuleren om een herbruikbare mok te gebruiken in plaats van de papieren bekertjes uit het koffiezetapparaat. 

Door het ondernemen van concrete actie zorgt de Green Impact challenge voor positieve veranderingen en verduurzaming op de werkvloer en daarmee ook de Universiteit Utrecht. De competitie loopt van februari tot juni, waarna prijzen zullen worden uitgereikt voor de meest succesvolle teams.

Green Impact Toolkit

De Green Impact challenge maakt gebruik van een toolkit waar acties staan beschreven die teams kunnen voltooien. De hoeveelheid credits die verdiend kunnen worden met een actie hangt af van het niveau van de uitdaging. De uitdagingen in de toolkit zijn verdeeld in categorieën die samenhangen met het duurzaamheidsplan voor de toekomst van de Universiteit Utrecht. 

Heb je zelf een fantastisch idee? Dat kunnen we natuurlijk alleen maar aanmoedigen, daarom is er ook veel vrijheid in de toolkit om je eigen uitdagingen te verzinnen. Wil je weten hoe de toolkit eruit ziet? Kijk op de Green Impact website.

De voordelen van Green Impact op een rijtje

  • De challenge geeft je een handvat om duurzame acties te implementeren in je dagelijkse leven.
  • Je wordt onderdeel van een community binnen de UU die gericht is op duurzaamheid.
  • Het is een leuke manier om samen met je collega’s veranderingen door te voeren. Perfecte teambuilding!
  • Je staat er niet alleen voor. Kleine acties die je doorvoert met je team worden grote acties samen met de andere Green Impact teams. Zo kunnen we een groot verschil maken op het gebied van duurzaamheid binnen de UU.

FAQ

Hoe kan ik meedoen?
  • Maak een team samen met je collega’s van minstens twee personen.
  • Schrijf je team in op www.greenimpact.org.uk/uu, of schrijf je in bij een al bestaand team.
  • Ga de eerste uitdagingen aan met je team!
Wat kan ik winnen?

Een competitie is geen competitie zonder prijzen! Als je met je team bovenaan eindigt binnen een bepaalde categorie, win je een mooie plant waarmee je je kantoor kan vergroenen! Ook ontvang je met je team een deelnamecertificaat. 

Hoe kan ik punten verdienen met de opdrachten?

In de toolkit op www.greenimpact.org.uk/uu kun je aanvinken dat je een bepaalde opdracht hebt voltooid. Hierbij moet je bewijs uploaden in de vorm van een foto of een document.

Zijn je vragen nog niet beantwoord? Stuur een e-mail naar greenimpact@uu.nl.