Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de Green Office via greenoffice@uu.nl of 06 28831459.

Het Future Food Lab, wat is dat nu precies?

Het middeneiland van het Educatorium-restaurant verandert de komende tijd in het Future Food Lab. Dit is een initiatief van de Universiteit Utrecht (door de Green Office en Future Food) en Sodexo, waarbij cateraar, studenten en wetenschappers samen gaan onderzoeken hoe ze een door en door duurzaam restaurant kunnen creëren. Het begint allemaal bij het ‘groene’ menu waaruit je vanaf nu kunt kiezen. Studenten en wetenschappers doen vervolgens onderzoek naar dit menu. Kan het nog duurzamer? Welke keuzes maken restaurantbezoekers en welke impact heeft het als we nooit meer wegwerpservies gebruiken? Door antwoorden te formuleren op al deze en nog veel meer vragen, kunnen we het restaurant stap voor stap nóg verder verduurzamen. Het doel: een toekomstbestendig restaurant.

Waarom het Educatorium-restaurant?

Het Educatorium-restaurant heeft voldoende ruimte om zowel het Future Food Lab als het traditionele restaurant te vestigen. Beide formules in één ruimte geeft een goed beeld van de keuzes die mensen maken (kiest men voor duurzaam en toekomstbesteding of kiest men voor traditioneel?).

Wat is het doel van het Future Food Lab?

Het doel: een toekomstbestendig restaurant. In het Future Food Lab onderzoeken cateraar, studenten en wetenschappers hoe ze een werkelijk duurzaam restaurant kunnen creëren.

Wat kan ik met het Future Food Lab?

Je kunt er lekker en duurzaam eten! Daarnaast verwelkomen we je om bij te dragen aan het Future Food Lab door kennisdeling, bijdrage aan onderzoek of andere ideeën. Enthousiast? Meld je bij de Green Office via de contactgegevens bovenin deze pagina.

Hoe lang blijft het Future Food Lab staan?

Onderzoek naar voeding van de toekomst is nooit af! Het Future Food Lab heeft vooralsnog geen einddatum.

Kan ik inspraak hebben op het menu?

Jazeker! Breng je kennis in via de Green Office. Neem contact op via de contactgegevens bovenin deze pagina.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Een klacht indienen kan via het FSC Meldformulier.

Wat verstaan jullie onder duurzaamheid binnen het Future Food Lab?

We starten met een basismenu dat in elk geval 100% vegetarisch is en bereid wordt met zo veel mogelijk seizoensingrediënten van eigen bodem. Local2local is een belangrijke partner van Sodexo voor deze ingrediënten. En is er iets van gisteren over dat nog steeds kraakvers is? Dan maken we er vandaag iets nieuws mee. Weggooien is zonde! Ook een leuk feitje: voor de bouw van het Future Food Lab is maar liefst 95% van de bouwmaterialen tweedehands verkregen.

Wordt de duurzame ontwikkeling van het Future Food Lab meetbaar gemaakt?

Dit is één van de vraagstukken waar we graag mee aan de slag willen! Meld je aan voor één van de onderzoeksgroepen via de Green Office via de contactgegevens bovenin deze pagina.